De Mortselse collectie wordt onder handen genomen. © RR

Mortselse Heemkundige Kring toont zijn collectie en zoekt vrijwilligers

Mortsel -

De Mortselse Heemkundige Kring houdt zaterdag in samenwerking met de Erfgoedcel Zuidrand een kijkdag. Het toont de bezoekers zijn uitgebreide collectie, maar het wil ook mensen warm maken om te komen helpen.

Filip Spoelders

Sinds dit jaar is de heemkring van de stad zijn collectie in kaart aan het brengen. Hierbij krijgt het de steun van Erfgoedcel Zuidrand. Concreet bekijken de medewerkers wat de vereniging in bezit heeft. Zo gaan het na wat belangrijk is om bij te houden voor de toekomstige generaties.

“De Mortselse Heemkundige Kring stapte in een collectiebeleidstraject, in samenwerking met Histories, Huis van Alijn en Bokrijk. Erfgoedcel Zuidrand begeleidt ons hierbij. Met soortgelijke organisaties van over heel Vlaanderen gaan we in discussie over onze collectie en maken we een beleidsplan op voor de toekomst”, licht voorzitter Bruno Gastmans toe.

Zaterdag kan iedereen de collectie tussen 14 en 18 uur komen bewonderen aan de Mechelsesteenweg 30. Wie zich aangesproken voelt, kan zich meteen aanbieden als vrijwilliger. De heemkundige kring zoekt medewerkers voor objectbeschrijving of het nauwkeurig beschrijven van collectiestukken, objectfotografen en praktisch ingestelde vrijwilligers om inventarisnummers aan te brengen, objecten te reinigen en verpakken.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio