Pidpa onthult nieuw zuiveringsproces in watertoren in Huybergsebaan. © Pidpa

Er schuilt een krachtpatser in de watertoren: watermaatschappij Pidpa toont splinternieuw zuiveringsproces

Essen -

De watertoren van Pidpa in de Huybergsebaan kent na komend weekend geen geheimen meer voor de Essenaars. Pidpa biedt inwoners op 1 en 2 oktober een unieke kijk achter de schermen van het waterproductiecentrum.

De toren herbergt een splinternieuwe zuivering met een productieproces zonder chemicaliën, maar wel met energiezuinige UV-installaties. Zo zit dit waterproductiecentrum vol kleine en grote verbeteringen, zoals de energetisch veel gunstigere opstelling van de hoge druk pompen.

De watertoren blijkt een krachtpatser met een productiecapaciteit van 800.000 liter per uur, of achthonderd kubieke meter, en dit dag en nacht. Het watrrproductiecentrum kan piekdebieten tot 1.200 kubieke meter per uur invullen.

Daarnaast maken bezoekers dit weekend een reis door de wereld van het water. Ze ontdekken er hoe Pidpa van grondwater drinkwater maakt en op welke manier zij dit drinkwater tot bij je thuis brengt. En dat is bijlange niet alles: al doendekomen ze ook te weten wat een integraal waterbedrijf vandaag doet en kan betekenen. Kortom: zet samen met Pidpa ‘water in beweging’. (ella)

Waterproductiecentrum Pidpa, Huybergsebaan 171, Essen, op 1 en 2 oktober van 10 tot 18u.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio