Hugo en zijn vrouw Lutgarde voor hun garage. © givl

Garage Hens houdt er na veertig jaar mee op: “Nu tijd voor groene vingers in plaats van zwarte handen”

Nijlen -

In Kessel sluit een iconische zaak. Na meer dan veertig jaar stopt Garage Hens aan de Oude Bevelsesteenweg ermee. 30 september wordt de laatste dag dat Hugo Hens nog auto’s herstelt, maar hij heeft er vrede mee.”Ik heb het altijd graag gedaan.”

Gino Van Looy

“Nadat ik automechanica gestudeerd had, ben ik bij mijn nonkels in Nijlen in de Opel-garage gaan werken”, zegt Hugo. “Ik ben dan in bijberoep bij mijzelf thuis ook auto’s van vrienden gaan repareren. Toen ik in 1981 zag dat de Simca garage in Kessel te koop stond, was ik geïnteresseerd. Als 25-jarige is dat natuurlijk een hele stap, maar ik heb het pand gekocht en ben met Fiat in zee gegaan.”

Hugo heeft zijn werk altijd graag gedaan. “Ik heb altijd samen met mijn vrouw Lutgarde de zaak gerund en dat liep goed. Twee jaar geleden kwam er iemand van Fiat me vertellen dat we voor de omschakeling naar elektrische auto’s serieuze investeringen moesten doen voor meer dan 100.000 euro. Dat zag ik op mijn leeftijd niet meer zitten en ben dan gestopt met de verkoop van Fiat. Ik heb alleen nog occasies verkocht en herstellingen gedaan.”

Dakwerken Juriaan

De garage houdt er dan wel mee op, maar het gebouw blijft een handelszaak. “Mijn klanten kunnen nog terecht bij mijn werkgast Yannick, die in bijberoep overneemt. Ook het gebouw gaat niet verdwijnen, want dakwerken Juriaan neemt het pand over. Ik vond geen overnemer, maar ik ben wel blij dat iemand hier een andere zaak wil voortzetten.”

Hugo gaat zich zeker niet vervelen nu. “De eerstvolgende maand ga ik me nog bezighouden met de stock te verkopen en wat op te ruimen. Nadien ga je me niet meer aan auto’s zien sleutelen. Ik heb nu meer tijd voor mijn kleinkinderen en in ons nieuw huis is ook nog werk. Ik ga me daar met de tuin bezighouden. In plaats van zwarte handen zal ik dan groene vingers hebben.” (lacht)(givl)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio