Bestuurders rijden op de tangent, net voor ze de Margaretatunnel induiken. ©  Dirk Vertommen

Snelheidsduivels zijn gewaarschuwd: politie gaat flitsen op tangent in Mechelen

Mechelen -

De politie is klaar om zeer binnenkort te starten met snelheidscontroles op de tangent en in de Margaretatunnel in Mechelen. Op de autoweg geldt een maximumsnelheid van vijftig kilometer per uur.

Sven Van Haezendonck

Over de maximumsnelheid op de verbindingsweg tussen Mechelen-Zuid, de N15 en de Mechelse vesten (R12) was er al heel wat te doen. Op sociale media beweert een dame dat ze woensdagmiddag werd geflitst in de Margaretatunnel, maar dat klopt volgens de politie niet.

“We hebben op dit moment nog geen snelheidscontroles uitgevoerd op de tangent. Mogelijk verwarde mevrouw een lichtreflectie met een flits. Als wij flitsen, gaat er geen flits meer af. Een flitstoestel flitst niet meer”, reageert Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek.

Drukke en grote verkeersas

Al drukken bestuurders op de tangent het gaspedaal best niet te diep in, want er zijn wel snelheidscontroles op komst. “Alle voorbereidingen zijn getroffen om daar op een vlotte manier te kunnen controleren op overdreven snelheid”, zegt de hoofdinspecteur.

Volgens de politie is er een belangrijk argument om op de tangent snelheidscontroles te organiseren. “De verbindingsweg tussen Zuid en Noord is een drukke en grote verkeersas. Wij willen er de verkeersveiligheid garanderen”, zegt Van de Sande.

Nogal wat bestuurders vragen zich af waarom er op de tangent toch niet voor werd gekozen om een maximumsnelheid van zeventig kilometer per uur. “Door de wegbeheerder, het Agentschap Wegen en Verkeer, is beslist om een maximumsnelheid van vijftig kilometer per uur te hanteren. Dat heeft dan vooral te maken met de in- en uitritten van de parking en de kiss & ride van het station in de tunnel”, legt Dirk Van de Sande uit.

Op de tangent liggen er kort na elkaar veel kruispunten met start- en stopbewegingen. Vooral tijdens de ochtend- en avondspits vormen er zich aan de kruispunten ook files. (svh)

LEES OOK. Maximumsnelheid op tangent verhogen tot 70 kilometer per uur is geen optie: “Anders krijgen we daar kop-staartaanrijdingen”

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio