In Herentals gaat de Herfstshopping traditioneel gepaard met een aantal modeshows op verschillende catwalks. © RR

Handelscentra pakken uit met feestelijk herfstweekend

Geel, Herentals, Turnhout, Westerlo -

De jaarlijkse Dag van de Klant is voor enkele Kempense handelscentra traditioneel de aanleiding om er een weekendje Herfstshopping rond op te zetten. Dat gaat in de meeste steden gepaard met extra attracties.

Hans Otten

Fashionista’s en andere modeliefhebbers kunnen in het weekend van 1 en 2 oktober opnieuw hun hartje ophalen in de Kempense winkelkernen. Niet alleen nemen in iedere stad en gemeente traditiegetrouw tientallen handelaars deel aan het Weekend van de Klant van Unizo, waarbij trouwe klanten een kleine traktatie krijgen. Maar in enkele grote handelscentra vindt ook de Herfstshopping met zondagsopening plaats, waarbij de nieuwe wintercollecties te bewonderen zijn.

In Herentals winkel je dit weekend in hartje Europa: de winkelstraten zijn versierd met allerlei internationale vlaggen, de winkels rollen de blauwe loper uit en hullen zich in de kleuren en tradities van de verschillende Europese landen. Naar goede gewoonte zijn er twee dagen lang modedefilés op vier catwalks in openlucht, er is een Europa-zoektocht en voor kinderen is er allerlei animatie gepland. Twee dagen lang zijn er ook optredens geprogrammeerd.

Ook de handelaars in Geel Centrum vieren dit weekend feest met een zondagsopening. Bezoekers kunnen gratis parkeren op de centrumparkings van Pas en Nieuwstraat en bij aankopen in de handelszaken maken ze kans op een van de twintig aankoopbonnen ter waarde van 50 euro. De middenstand van Westerlo maakt er wel een erg smakelijke Herfstopendeur van door op zondag op de Vismarkt op gratis pannenkoeken te trakteren.

Het Turnhoutse handelscentrum promoot de herfstshopping dit weekend onder de ronkende titel Klant is Koning. “Op zaterdag- en zondagnamiddag vrolijken rondlopende straatartiesten en muzikanten de straten op. Het belooft opnieuw een mooi shoppingweekend te worden en Turnhout heet iedereen uit de wijde regio welkom”, luidt het.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio