De Mostheuvellaan met links het nieuw spandoek. ©  rr

Comité Red de Mostheuvellaan hangt nieuw protestspandoek

Malle -

Comité Red de Mostheuvellaan heeft een nieuw spandoek gehangen. Het vorige met de boodschap ‘Als onze bomen spreken konden...’ was na twee jaar al wat verkleurd. De nieuwe slogan is wat concreter. ‘Erfgoed en groen: daar is het ons om te doen. Gemeentebestuur Malle verloochen dit niet!’

Kristin Matthyssen

De strijd om het toekomstig uitzicht van de Mostheuvellaan woedt al lang. De gemeente wil de 110 paardenkastanjes in de Mostheuvellaan rooien en de klinkers die in 1938 door de paters van de nabijgelegen Abdij der Trappisten met de hand werden gemaakt, vervangen. Dit alles zou nodig zijn om gescheiden riolering te leggen. Enkele buren tekenden bezwaar aan. Ze zijn pro riolering, maar blijven erbij dat de alternatieven om de bomen en de bestrating te redden onvoldoende werden onderzocht.

 ©  rr

De buren trokken naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen en verwachten in de late herfst een uitspraak. Naast deze procedure werd de gemeente door enkele bewoners gedagvaard voor onder meer het feit dat ze geen eigenaar van de straat is. Hierover was er al een deeluitspraak, waartegen de bewoners opnieuw in beroep zijn gegaan.

www.reddemostheuvellaan.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio