De Beneden-Nete en het Netekanaal in Lier. © De Vlaamse Waterweg/Yves Adams

Infomarkt over gepland tracé drinkwaterleiding Viersel-Walem

Duffel -

In de gemeentelijke bibliotheek in Duffel vindt op maandag 3 oktober van 15 tot 20.30u een infomarkt plaats over het gewestelijke ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) Viersel-Walem.

De Vlaamse regering stelde deze zomer het ontwerpplan met daarop het aangeduide tracé van de drinkwaterleiding voorlopig vast. Het gaat om een drinkwaterleiding tussen het Albertkanaal en het drinkwaterproductiecentrum van Walem (Mechelen). Momenteel wordt het plan tot en met vrijdag 28 oktober ontworpen aan een openbaar onderzoek.

Het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan zal ervoor zorgen dat de gronden, waarop de werken zullen plaatsvinden, de juiste bestemming krijgen. Na de afronding van dit proces starten de werkzaamheden. De Vlaamse Overheid is de initiatiefnemende overheid en doet dit in nauw overleg met de betrokken drinkwatermaatschappijen, lokale besturen en adviesinstanties.

“Deze werken versterken de leveringszekerheid van het drinkwater in Vlaanderen. Er zal zowel van oppervlaktewater als van grondwater gebruikt gemaakt worden voor de drinkwaterproductie en dit kan per seizoen afgestemd worden in functie van de beschikbare watervoorraden”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Jos Hellemans (CD&V).

Vooraf inschrijven kan via de website van Omgeving Vlaanderen of telefonisch op 02.553.38.00  (cvr)

omgeving.vlaanderen.be/form/grup-drinkwaterleiding-viersel-walem

MEER OVER Duffel

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio