Tegen de buitenmuur van de kleuters bij De Puzzel Schoor vind je sinds kort een AED-toestel. © RR

Gemeentelijke basisscholen hebben voortaan openbaar AED-toestel

Balen -

Bij de Balense gemeentelijke basisscholen Bijenkorf, Bosmier, Puzzel Schoor en Twinkeling is onlangs een publiek toegankelijk AED-toestel geplaatst. Ondertussen vind je op zestien verschillende openbare plaatsen een AED-toestel.

Aan de buitenmuur van de refter van GBS De Bijenkorf in Rosselaar, bij de turnzaal van GBS De Bosmier in Rijsbergdijk, de buitenmuur van de kleuters bij GBS De Puzzel Schoor en de inkomdeur van GBS Twinkeling in Hulsen vind je voortaan een publiek toegankelijk AED-toestel.

Een AED-toestel is een automatische externe defibrillator die de hulpverlener met gesproken instructies doorheen het reanimatieproces leidt en die automatisch bepaalt of een elektrische schok kan helpen bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Ondertussen heeft Balen twintig AED-toestellen, verdeeld over zestien openbare plaatsen.

Die plaatsen zijn Den Travoo (Gasthuisstraat 57), de balie van het gemeentehuis, Gemeentelijke Basisschool De Bijenkorf (Haverstraat 6), Gemeentelijke Basisschool De Bosmier (Streekweg 11), Gemeentelijke Basisschool De Puzzel Schoor (Sint-Rochusstraat 91), Gemeentelijke Basisschool De Twinkeling (Ossenberg 100), gemeentelijke werkplaatsen (Puttestraat), Jeugdcentrum Biesakker, Markt (aan het infobord), de balie van het OCMW-huis, Pastorij Olmen (aan het poortgebouw), recreatiedomein Keiheuvel, sporthal Olmen (inkomhal), sportcomplex Bleukens (buitenmuur voorgevel), 't Kruierke (Waterstraat), VC De Kruierie, Willems staalconstructies (Holven 122), WZC Ter Vest - De Schuur, WZC Ter Vest - Duinroos woning 2 en WZC Ter Vest - Stokroos woning 5.

Balen wil als ‘Hartvriendelijke Gemeente’ verenigingen aanmoedigen om AED-toestellen te plaatsen in of aan hun lokaal. Daarom kent het gemeentebestuur een eenmalige financiële tussenkomst toe aan verenigingen die een AED-toestel plaatsen. (mto)

www.balen.be/aed

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio