Reggie Upshaw was goed voor een double-double. © GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Telenet Giants Antwerp ontmoet Sporting CP in finale kwalificaties FIBA EuroCup

Telenet Giants Antwerp heeft zich in Kosovo geplaatst voor de finale van de kwalificaties van de FIBA EuroCup. In de halve finale wonnen de Sinjoren met 60-76 van het Cypriotische Petrolina AEK. In de finale (vrijdag) wacht Sporting CP Lissabon uit Portugal.

Patrick Ceulemans

Geen problemen voor Telenet Giants Antwerp in de halve finale van de kwalificaties van de FIBA Europe Cup. De Giants wonnen alle vier kwarts en kwamen tegen het Cyprotische Petrolina AEK dan ook nooit in de problemen. Van een 9-17 bonus na het eerste kwart ging het halfweg naar een 24-33 bonus halfweg.

Ook in de tweede helft ging Telenet Giants Antwerp op zijn elan verder en na drie kwarts flikkerde er een 40-52 voorsprong op het scorebord. De met double-doubles uitpakkende duo Reggie Upshaw (11 punten, 15 rebounds) en Maurice “Mo” Watson (10 punten, 12 assists), Thijs De Ridder en Avery Woodson drukten in het vierde schuifje mee door naar de knappe winst. Als Telenet Giants Antwerp donderdag de finale wint komt het in de groepsfase van de FIBA Europe Cup uit. Van de vier poules van de kwalificaties van de FIBA Europe Cup zijn de groepswinnaars en drie van de vier finalisten geplaatst voor de groepsfase van de FIBA Europe Cup.

Met vice-kampioen Kangoeroes Mechelen zit alvast één Belgische ploeg in de groepsfase.

Petrolina AEK-Telenet Giants Antwerp 60-76

Kwarts: 9-17, 15-16, 16-19, 20-24

Telenet Giants Antwerp: (31 op 68 shots, waarvan 8 op 29 driepunters, 6 op 12 vrijworpen en 18 fouten) MWEMA 5-0, ROGIERS 4-6, UPSHAW 4-7, WATSON 6-4, WOODSON 2-10, De Ridder 7-2, D’Espallier 0-3, Goodin 5-3, Hamm 0-8, Smout 0-0

Sporting CP Lissabon

In de finale speelt Telenet Giants Antwerp vrijdag om 20.00u de ­finale van poule A ­tegen het Portugese Sporting CP Lissabon. De winnaar is rechtstreeks gekwalificeerd voor de groepsfase. Vorig seizoen ontmoetten de ­Giants Sporting CP tweemaal in ­Europees verband. In het Sportpaleis wonnen ze na een spannende partij, in Lissabon leden ze een afgetekende nederlaag. ­Afwachten wat het wordt op ­neutraal terrein.

Mocht Telenet Giants Antwerp verliezen, dan kan dat maar beter met een klein verschil zijn. De drie beste verliezende finalisten van de vier poules zijn namelijk ook geplaatst voor de groepsfase.

 

Vastgoed

Jobs in de regio