Rapper Coolio (59), die grote hit scoorde met ‘Gangsta’s Paradise’, is overleden

De Amerikaanse rapper Coolio is woensdag op 59-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn manager bevestigd aan CNN.

em, blg

Waar de rapper aan is overleden, maakt zijn manager niet bekend. Entertainmentwebsite TMZ schrijft dat Coolio het huis van een vriend zou hebben bezocht en daar in de badkamer dood op de grond werd gevonden. Er zouden geen drugs of derden in het spel zijn geweest, mogelijk is de muzikant overleden aan een hartstilstand.

In 1995 scoorde Coolio, wiens echte naam Artis Leon Ivey Jr. is, een hit met het nummer Gangsta’s Paradise. Een jaar later won hij met dat nummer een Grammy voor het beste solo-optreden in de categorie rap.

Gangsta’s Paradise is ook de soundtrack van de film Dangerous Minds met in de hoofdrol Michelle Pfeiffer. Ze speelt daarin een lerares op een middelbare school in een achterbuurt in Californië die ondanks grote moeite contact weet te leggen met haar ongemotiveerde leerlingen.Op sociale media schrijft Pfeiffer diep geraakt te zijn door het plotselinge overlijden van Coolio. “Mijn hart is gebroken door de dood van deze getalenteerde artiest. Hij is veel te vroeg overleden”, aldus de inmiddels 64-jarige actrice.Vanaf 1996 speelde hij regelmatig in films.

Coolio werd in het verleden verschillende keren veroordeeld, onder meer vanwege wapenbezit. De laatste keer was zes jaar geleden.

Vastgoed

Jobs in de regio