Ook het Lokeren-Temse van Hans Cornelis heeft zijn eerste zege beet. “We snakten hier enorm aan, dit doet veel deugd.”  ©  Geert De Rycke

Voetbal  2de afdeling VV A

RC Gent wint spektakelmatch, opluchting bij Lokeren-Temse na eerste zege

Naast Eendracht Aalst kroonden ook RC Gent en Lokeren-Temse zich woensdagavond tot de winnaars van de inhaalspeeldag.

Wim Redant

Naast de 2-1-zege van Eendracht Aalst tegen Zelzate (zie https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220928_97386835) won RC Gent op Dikkelvenne een spektakelmatch om vingers en duimen van af te likken met vooroorlogse 4-5-cijfers.

In de bekermatch op FCV Dender was Dikkelvenne afgelopen weekend pas in het slotkwartier door de knieën gegaan. Woensdag kwamen de troepen van coach Lieven Gevaert tot twee keer toe op voorsprong, maar de Gentse Ratjes zetten de scheve situatie telkens recht.

“We boekten een gouden driepunter op bezoek bij een technisch onderlegde ploeg met een sterke thuisreputatie”, sprak Gent-coach Jannes Tant. “Ik zie maar weinig ploegen die in staat zijn om op Dikkelvenne de volle buit te pakken. We scoorden vijf keer, ik ben een tevreden coach, al zag ik defensief te veel individuele fouten.”

Op Daknam volgde dan weer een diepe zucht. Met een 1-0-zege tegen Oudenaarde heeft ook Lokeren-Temse eindelijk zijn eerste zege van het seizoen beet. “We speelden een sterke eerste helft, al ontsnapten we wel aan rood na een fout op een doorgebroken speler”, sprak coach Hans Cornelis. “Na rust kregen we het moeilijker. We kropen iets te ver terug, het was soms pompen of verzuipen, maar we zijn wel als ploeg voor elke morzel grond blijven strijden. We snakten naar deze eerste zege, ze doet dan ook enorm deugd.”

MEER OVER Lokeren-Temse

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio