©  BELGA

Blamage na de bekerstunt: Dessel Sport krijgt er zes om de oren op bezoek bij RFC luik

Dessel Sport is er niet in geslaagd om opnieuw te stunten. In de Beker van België schakelden de Kempenaars profclub Virton uit maar in de reguliere competitie moesten ze nederig het hoofd buigen voor RFC Luik.

Annelies Frederickx

Na amper vier minuten keek Dessel al tegen een achterstand aan. Met wat hulp van de bezoekende defensie kon Cavelier al snel de score openen en twee minuten later zette diezelfde Cavelier zelfs de 2-0 op het bord. Dessel stak ook even de neus aan het venster langs Mekkaoui maar Luik bleef de gevaarlijkste ploeg. Perbet mikte tegen de lat en Bruggeman besloot nog twee keer over. “Als je in het begin van de match in twee minuten tijd twee doelpunten incasseert, weet je dat het een hele moeilijke opdracht wordt in Luik”, analyseert trainer Benny Lunenburg. “Daarna lieten wij twee goede kansen liggen op de aansluitingstreffer, wat erg jammer was. Op die eerste zeven minuten na vond ik het immers een gelijkopgaande eerste helft.”

Met een dubbele wissel tijdens de rust probeerden de Kempenaars het tij te keren, maar in het vierde kwartier liep de score verder op tot 4-0. Perbet mikte in de verste hoek binnen en even later waagde hij opnieuw zijn kans. Geladé redde in eerste instantie de kopbal van Perbet maar Bruggeman legde de rebound wel tegen de netten. Voor Dessel was alle leed nog niet geleden want in het slotkwartier pikten ook Mouchamps en D’Ostilio nog een goaltje mee. “Ik had gevraagd om goed in blok te spelen, maar de taken werden meteen verwaarloosd”, aldus nog de Desselse coach. “Zo keken we weer snel tegen een 0-4-achterstand aan en was de match gespeeld. Luik is een goede ploeg en hier moeten we de punten niet halen, maar we gaven de goals te gemakkelijk weg. Daardoor moet er zaterdag tegen Ninove absoluut gewonnen worden. Er zijn geen excuses meer en ik verwacht een antwoord van mijn spelers.”

MEER OVER KFC Dessel Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL