©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Racing Mechelen smeert Cappellen eerste nederlaag aan: “Alleen de eerste vijf minuten hadden we het moeilijk”

Voor een leuke pot voetbal moest je woensdagavond in het Oscar Van Kesbeeckstadion zijn. Racing Mechelen en Cappellen bezorgden de neutrale kijker een leuk kijkstuk met veel kansen aan beide kanten, af en toe een verdedigende flater en bitse foutjes. Uiteindelijk was het Racing dat met de punten ging lopen na een goal van Gregory Carrez. “We hadden het de eerste vijf minuten best lastig. Daarna konden we ons spel maken”, aldus aanvaller Dries Ventôse.

Dries Van Thielen

Na een indrukwekkende minuut stilte voor Patrick Van Kets was het Cappellen dat meteen de bal opeiste. “Het was onze bedoeling om hen het eerste kwartier vast te zetten. Dat weet je als je naar Racing Mechelen komt: dan moet je meteen naar voor. En dat is ons zeker gelukt”, beseft Robbe Kil. Na zeven minuten was er een discutabele fase waarin Stefan Verbist gehaakt werd. “Ik snap nog altijd niet dat de scheidsrechter daar niet floot”, aldus de snelle aanvaller van Cappellen.

Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor Patrick Van Kets, ex-Racing. ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Na een kwartier kwam Mechelen wel meer in het spel. “Tja, we kropen gewoon naar achter”, weet Kil. “En akkoord: Mechelen was wat intenser en ze namen de wedstrijd stilaan over van ons.”

Het klopt: na een kwartiertje spelen was de Mechelse dieselmotor eindelijk opgewarmd: Max Van Der Brempt infiltreerde goed en zag zijn schot rakelings naast gaan. Vijf minuten later volgde de grootste kans van de eerste helft: door getwijfel achterin kon Dries Ventôse de bal onderscheppen en alleen op de doelman afstormen: opnieuw net naast. Dé kans op de 1-0. “Tja, zoals elke match dwingen we heel wat kansen af, maar zijn we gewoon niet efficiënt genoeg”, weet Ventôse.

“De tweede helft zijn we gewoon blijven geven en kwamen we verdiend op voorsprong.” En die goal mocht er zijn: een knappe infiltratie van Gregory Carrez in de grote rechthoek en hij knalde ‘m knap in de kleinste hoek: 1-0 en dat maakte Racing blij. “We hebben er wel voor moeten strijden tot het einde, maar al bij al zijn we verdiend gewonnen”, besluit Ventôse.

Carrez scoorde het enige doelpunt na een knappe infiltratie. ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Inderdaad, met nog 10 minuten te gaan begon Cappellen aan zijn slotoffensief. “Symons probeerde nog een paar keer maar ook hij kreeg de bal er niet in. En volgens mij verdienden we nog een penalty. Ach, je kan niet altijd winnen. Maar dit doet toch wel pijn”, weet Stefan Verbist.

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS