Familie, vrienden en leden van het lokaal bestuur verzamelden aan het station. © RR

Hemiksem herdenkt vorig jaar doodgestoken Ismaël met inhuldiging Vlindertegel

Hemiksem -

Aan het station van Hemiksem werd woensdagavond een herdenking gehouden voor de 17-jarige Ismaël Salaoui. Dag op dag een jaar geleden werd de jonge Hemiksemnaar op die plaats het slachtoffer van zinloos geweld.

Woensdagavond verzamelden familie, vrienden en kennissen van Ismaël samen met leden van het schepencollege op de Statieplaats om de jongen te herdenken met een minuut stilte en de onthulling van een Vlindertegel tegen zinloos geweld.

Burgemeester Luc Bouckaert (rechts) spreekt de aanwezigen toe. © RR

Burgemeester Luc Bouckaert (CD&V) hield een korte toespraak waarin hij duidelijk maakte dat Hemiksem de herinnering aan Ismaël levendig houdt. “Dat doen we met de graffititekening aan het skatepark - de plek waar Ismaël zo graag vertoefde met zijn vrienden - en nu ook met de Vlindertegel. De tegel maakt duidelijk dat we ons allemaal moeten inzetten voor een samenleving zonder zinloos geweld. Zo’n samenleving is mogelijk als we een positieve ingesteldheid uitstralen, als we resoluut ‘nee’ zeggen tegen pesten en geweld, verzuring en onverschilligheid en als we elkaar accepteren zoals we zijn.”

“De vele mensen die het station passeren, zullen telkens herinnerd worden aan deze belangrijke boodschap wanneer ze de tegel zien.” Op het einde van zijn toespraak vroeg de burgemeester om een moment van stilte ter nagedachtenis van de betreurde Ismaël en alle slachtoffers van zinloos geweld.(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio