©  ISOPIX

Nog maximaal elf wedstrijden voor het WK: Romelu Lukaku nog niet hersteld van spierblessure

Romelu Lukaku (29) moet nog wat langer wachten op zijn comeback na zijn spierblessure. Italiaanse media weten dat de Inter-spits niet klaar is om komend weekend in de competitiewedstrijd tegen AS Roma al in actie te komen. Zo blijven er voor Lukaku nog maximaal elf wedstrijden over om zich bij zijn club klaar te stomen voor het WK in Qatar.

Jonas Withouck

Lukaku staat al sinds eind augustus aan de kant nadat hij op training een spierblessure opliep aan het linkerdijbeen. Vorige week hervatte hij de veldtrainingen en leek hij op de terugweg, maar de wedstrijd van komend weekend tegen Roma komt te vroeg. “Woensdag trainde Lukaku nog apart. Als we er een percentage zouden moeten opplakken, geven we hem vijf procent om de wedstrijd te halen”, meldt Gazzetta dello Sport. Het doel van coach Filippo Inzaghi zou zijn om de spits klaar te krijgen voor de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona van volgende dinsdag, al lijkt ook dat geen evidentie te worden. Ook voor die wedstrijd zou Lukaku nog twijfelachtig zijn.

Bij Inter willen ze uiterst voorzichtig omspringen met hun aanvaller. Een terugval zou voor de club én voor de speler een klein drama zijn: Inter zit in vieze papieren na de matige competitiestart (12 op 21), terwijl Lukaku topfit wil zijn op het WK in Qatar. Alleen resten er na de wedstrijd van komend weekend tegen Roma nog maar elf matchen voor dat WK. En na de wedstrijd tegen Barcelona zijn dat er nog tien. Toch stilletjes aan zorgwekkend.

Eén goal

Lukaku had zijn terugkeer bij Inter wellicht anders voorgesteld. Straks is de maand september voorbij. Zijn teller staat voorlopig op één doelpunt in drie wedstrijden, waarin hij twee keer meer dan twintig minuten voor tijd al naar de kant gehaald werd. Wegens zijn blessure miste hij al vier competitiewedstrijden en twee Champions League-wedstrijden, waaronder de topaffiche tegen Bayern München.

Ook de laatste afspraak met de Rode Duivels voor het WK in Qatar moest Lukaku aan zijn neus laten voorbijgaan. Vooral tijdens de Nations League-wedstrijd op het veld van Nederland bleek de afwezigheid van Big Rom een serieus gemis. Bondscoach Roberto Martinez brandt alvast een kaarsje voor zijn spits.

LEES OOK. Na Romelu Lukaku gaapt de grote leegte: “Het is wachten op zijn opvolger”

Vastgoed

Jobs in de regio