Archiefbeeld van de wedstrijd tussen de Giants en Kortrijk Spurs. ©  VDB

Telenet Giants Antwerp klopt Larnaca en staat op één zege van Europese groepsfase

Antwerp heeft woensdagavond in het Kosovaarse Mitrovica de finale van kwalificatietoernooi A voor de FIBA Europe Cup bereikt. In de halve finale versloegen de Giants het Cypriotische AEK Larnaca met 76-60 (rust: 33-24).

Bron: belga

Bij Antwerp realiseerden de Amerikanen Reggie Upshaw (11 punten, 15 rebounds) en Maurice Watson Jr (10 punten, 11 assists) beiden een double-double. Met 12 punten kroonde Darryl Woodson zich tot beste schutter bij de Giants. Hij moest enkel de Cyprioot Antreas Christodoulou (15 punten) voor zich dulden.

Dankzij de overwinning staat Antwerp op een zege van de poulefase van de FIBA Europe Cup. Vrijdag wacht de winnaar uit de halve finale tussen het Duitse Göttingen en het Portugese Sporting CP in de laatste ronde van het kwalificatietoernooi. Als Antwerp de finale verliest, maakt het toch nog kans om de poulefase te spelen. Drie verliezende finalisten worden alsnog opgevist.

Als Antwerp de poulefase weet te bereiken, treft het in groep G het Poolse Anwil Wloclawek, het Finse Karhu Kauhajoki en het Hongaarse Egis Körmend. Mechelen, rechtstreeks geplaatst, treft in groep A het Roemeense Oradea en twee teams uit de kwalificaties.

Vastgoed

Jobs in de regio