Dit jaar komt er een ijspiste in Berendrecht. 

In het polderdistrict kan je wel komen schaatsen

Berendrecht, Zandvliet, Lillo -

Het polderdistrict blijft bij zijn plannen om van vrijdag 9 december tot en met zondag 8 januari opnieuw Winter Wonder Weken te organiseren, inclusief een ijspiste. Energie besparen doen we op andere manieren”, zegt districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA).

In diverse omliggende gemeentes hebben de besturen al beslist om dit jaar geen ijspiste aan te leggen vanwege de energiecrisis. Dat is bijvoorbeeld het geval in Kapellen en Brasschaat. In het polderdistrict komt er wel een kleine ijspiste. 

Districtsburgemeester Carl Geeraerts: “Vorig jaar organiseerden we in Zandvliet voor de eerste keer Winter Wonder Weken en dat werd een gigantisch succes. Niet onlogisch dat daar nu een vervolg op komt, maar nu zetten we de ijspiste niet meer op de Botermarkt in Zandvliet, maar wel op de Solftplaats in hartje Berendrecht.”

Het districtsbestuur wordt nochtans ook geconfronteerd met torenhoge energiefacturen. “Maar we kunnen de mensen niet alles afnemen. Ook voor onze verenigingen is dit winterdorp met ijspiste van groot belang, want naast de ijspiste krijgen de verenigingen een eigen standje. Zo kunnen ze zich profileren en ook een centje bijverdienen voor hun clubkas. Besparen doet het polderdistrict wel degelijk. Verschillende evenementen waaronder bijvoorbeeld Spring-O-Droom gaan niet door. Ook op de temperatuur in de districtsgebouwen wordt bespaard.”

In de straten van het district komt er ook eindejaarsverlichting. “We gaan wel voor een zuinige versie, want die verlichting gaat ’s avonds uit”, geeft Carl Geeraerts nog mee. (evdw )

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio