©  Mpics

HERBEKIJK. Young Reds gaat achter gesloten deuren met 1-3 onderuit tegen La Louvière

De U23 van Antwerp zijn er niet in geslaagd om een vierde opeenvolgende overwinning te laten optekenen. La Louvière klopte de Young Reds met 1-3. Omdat het om een risicomatch ging, werd de partij in een leeg Lisp gespeeld.

Peter Nys

LEES OOK. Beloften Antwerp spelen tegen La Louvière achter gesloten deuren: risicomatch volgens stad Lier

Na amper vier minuten stond het al 0-1 wanneer Gobitaka de eerste kans van La Louvière kon verzilveren. In de tweede helft verdubbelde Soumaré kort voor het uur de score en Lambo maakte er een kwartier later op aangeven van Vanzo 0-3 van. De Antwerpse eerredder kwam er kort voor affluiten via de ingevallen Vilsaint.

“We zijn niet goed aan de wedstrijd begonnen”, aldus trainer Gil Swerts. “En dan heb ik het niet alleen over dat vroege doelpunt. We waren het eerste kwartier gewoon nergens en vooral niet stevig genoeg in de duels. Gaandeweg hebben we ons herpakt en in de eerste helft viel er verder niet zo veel te beleven. We hebben dan geprobeerd om tijdens de rust wat bij te sturen maar dan pakken we veel te makkelijk de 0-2 en dan weet je dat het zeer lastig wordt tegen zo’n ervaren ploeg. De wedstrijd deed me een beetje denken aan onze match op Francs Borains in het begin van het seizoen. Daar verloren we ook van een ploeg die het klappen van de zweep kent. Dat is voor onze ploeg nog een leerproces. Maar La Louvière en Francs Borains worden bij de top vijf gerekend en dan vind ik het wel knap dat we voetbaltechnisch zeker niet onder lagen tegen hen. Op het einde lukken we via Vilsaint toch nog een mooie treffer, dat is een kleine troost. Veel tijd om hier bij stil te staan is er niet want zondag krijgen we Mandel al op bezoek. Die ploeg kreeg in het begin van het seizoen 9-0 en 0-8 maar heeft er intussen nog een resem spelers bij gehaald. Verkijk je dus vooral niet op die eerste twee matchen. Het wordt zondag wel degelijk een lastige partij.”

Doelpunten: 4’ Gobitaka (0-1), 57’ Soumaré (0-2), 72’ Lambo (0-3), 89’ Vilsaint (1-3).

Hier kan u de wedstrijd herbekijken.

Dit was de opstelling van Young Reds.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio