Sylvie bij het lunapark dat inbrekers dinsdagavond hebben geviseerd. Ze hoopt komend weekend te kunnen openen op de kermis in Berlaar-station. © Joren De Weerdt

Inbrekers slaan hun slag in lunapark: “Alles van waarde is weg: broodroosters, stofzuigers, mixers en friteuses”

Berlaar -

Dieven hebben dinsdagavond toegeslagen in het lunapark Magic City van Sylvie Torfs en Robin en Thaïssa Delmez in Berlaar. De kermisattractie stond langs de kant van de weg in de Bosstraat toen de daders hun slag sloegen. Alles wat enige waarde had, hebben ze meegenomen. “We hopen nu dat we tegen komend weekend aan nieuwe spullen kunnen geraken, zodat we toch kunnen opendoen op de kermis aan het station van Berlaar”, zuchten de uitbaters.

Theo Derkinderen

De inbrekers sloegen dinsdagavond rond 21.30u toe in het opgeplooide lunapark. “We hadden onze kermisattractie langs de kant van de weg gezet in de Bosstraat, vlak bij het voormalige voetbalveld en net voorbij de Auto Gamma. Omdat we het donderdag moesten opstellen aan het station van Berlaar voor de kermis aldaar”, vertelt Sylvie Torfs van het lunapark. “Toen we dinsdagavond langskwamen, zagen we dat er dieven hadden toegeslagen. Uit onze vrachtwagen hebben ze brandstof gestolen, wellicht met een slangetje overgeheveld in een opvangbak. Maar ook het lunapark zelf hebben ze betreden. Via de ingang achteraan, langs waar wij naar binnen gaan. Met het nodige geweld hebben ze de deur opengebroken. Eenmaal binnen zijn ze op zoek gegaan naar de spullen met waarde.”

Duizenden euro’s

De dieven hebben een grote partij zaken meegenomen. “Het ging vooral om de prijzen die de klanten in ons lunapark kunnen winnen. Dan denk ik aan stofzuigers, broodroosters, friteuses, mixers en croque monsieurmachines. Hoe groot de totale waarde van de buit is weten we nog niet maar die loopt alleszins in de vele duizenden euro’s.”

De daders hadden inbrekersmateriaal bij zich, zodat ze de toegangsdeur van ‘Magic City’ konden forceren. © Joren De Weerdt

Voor Sylvie, Robin en Thaïssa komt de inbraak zwaar aan. “Met corona zijn er twee jaar lang amper of geen kermissen geweest. Dat was voor iedereen in de kermiswereld een zeer moeilijke periode. En nu het leven genormaliseerd is, worden we met een inbraak geconfronteerd en is er echt veel weg.”

Station

Komend weekend staat het lunapark van de Berlaarse familie op de kermis aan het station van hun gemeente. “We gaan alleszins ons best doen om tegen dit weekend de deuren te kunnen openen. We proberen om nog aan nieuwe spullen te geraken, zodat de klanten toch van alles kunnen winnen. Voor zover we kunnen zien, hebben de dieven de grijpers en andere speelautomaten niet beschadigd. Dat is dan een schamele troost voor ons.”

Voorlopig is er van de daders geen spoor. “We vermoeden dat de dieven zich met een witte bestelwagen van het merk Iveco hebben verplaatst en dat ze alleszins met meerdere personen waren. Ze moeten toch een hele tijd bezig geweest zijn met de inbraak in ons lunapark. Vlak voor de inbraak is hun bestelwagen ook al in de buurt opgemerkt, maar toen reed er een politiewagen achter hen. Wat later moeten ze zijn teruggedraaid en hebben ze toegeslagen.”

Tips welkom

De uitbaters van het lunapark hopen nu dat iemand de daders aan het werk heeft gezien of meer informatie heeft over de bestelwagen. “Elke kleine tip kan helpen om de diefstal op te lossen. Misschien zijn er wel omwonenden met bewakingscamera’s waarop iets te zien is. Mensen die iets gezien hebben, mogen dat steeds melden aan de politie.”

In de loop van donderdag kwam het gerechtelijk labo ter plaatse voor een grondig sporenonderzoek in het lunapark.

Lokale politie Berlaar-Nijlen 03/466.16.16.

MEER OVER Misdaad Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio