Nieuwe berekeningswijze voor Mobiscore

Het Vlaamse departement Omgeving lanceert woensdag een nieuwe berekeningswijze voor de Mobiscore. Die geeft aan hoe goed of slecht een woning gelegen is qua mobiliteit.

mtmBron: BELGA

De Mobiscore werd gelanceerd in 2019 en wordt sindsdien gebruikt op onder meer de immosites. De tool is een succes. In 2020 werden er ruim 114.000 zoekacties verricht op de website. In 2021 waren dat er 120.000.

Drie jaar na de lancering wordt de berekening verfijnd. Zo werden vroeger enkel de buslijnen met een hoge frequentie opgenomen in de berekening. Vanaf nu wordt dat uitgebreid met alle bussen met een frequentie van zo’n 30 minuten.

Ook bij de voorzieningen waarvoor de bereikbaarheid wordt berekend, werden enkele verfijningen doorgevoerd. Zo worden ‘Provinciale domeinen en natuurgebieden met bezoekerscentrum’ voortaan samengenomen met ‘toegankelijk groen’. ‘Schouwburgen en concertzalen’ worden samengenomen met ‘cultuurcentra’.

Voor het grootste deel van de locaties veranderen de scores slechts beperkt ten opzichte van de vorige Mobiscore. Door de uitgevoerde aanpassingen is de score van 2019 evenwel niet meer vergelijkbaar met de geactualiseerde score van september 2022.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wonen