De Deense koningin Margrethe II tijdens de begrafenis van de Britse Queen Elizabeth II.  ©  AP

Deense koningin Margrethe II trekt prinstitel in van vier kleinkinderen

De Deense koningin Margrethe II heeft de prinstitel van de vier kinderen van haar zoon Joachim ingetrokken, om hen toe te laten een normaler leven te leiden. Dat meldt het Deense koningshuis woensdag.

mtmBron: BELGA

“Vanaf 1 januari 2021 zullen de nakomelingen van Zijne Hoogheid Prins Joachim alleen nog hun titels als graaf of gravin van Monpezat kunnen voeren, waarbij hun eerdere titels van Prins en Prinses van Denemarken komen te vervallen”, aldus een verklaring.

De 53-jarige Joachim is de jongste zoon van de koningin. Hij heeft vier kinderen, tussen de 10 en 23 jaar oud, uit twee huwelijken: Nikolai, Felix, Henrik en Athena.

De moeder van de twee oudste zonen, Alexandra Christina Manley, zei aan de krant B.T. geschokt te zijn. “Het is als een donderslag bij heldere hemel. De kinderen voelen zich buitengesloten. Ze kunnen niet begrijpen waarom hun identiteit wordt afgenomen.”

De vier andere kleinkinderen van de koningin, de kinderen van kroonprins Frederik, behouden hun titels, maar enkel de oudste zal als hij volwassen wordt een toelage krijgen. Christian van Denemarken is nu 16.

Vastgoed

Jobs in de regio