Jef Seuntjens werd 86 jaar oud. © RR

Erepastoor Jef Seuntjens op zijn 86ste overleden

Geel, Rijkevorsel -

In het woonzorgcentrum Zusterhof in Geel is eind vorige week erepastoor Jef Seuntjens overleden. De man die in 1936 in Rijkevorsel geboren werd, is er zachtjes ingeslapen op 86-jarige leeftijd.

Hans Otten

Hij was bijzonder geliefd in de Geelse parochies Sint-Dimpna en Sint-Lambertus Bel, waar hij als pastoor terechtkwam nadat hij na zijn priesterwijding in 1962 eerder onderpastoor in Sint-Catharina Boom en Sint-Leonardus Aartselaar was geweest.

“Jef lag 30 jaar geleden mee aan de basis van het ontstaan van Mensen In Nood (MIN) Geel”, klinkt het bij de organisatie die Geelse gezinnen in armoede helpt. “Jef heeft zich ook steeds onbaatzuchtig en met volle overtuiging ingezet voor de minderbedeelde gezinnen in Geel. Hij wees ons tijdens discussies over al dan niet bepaalde hulp voor een gezin steeds weer op onze kerntaak binnen MIN Geel, minderbedeelden helpen.”

Onder zijn hoede waren de kindervieringen in Sint-Dimpna bijzonder populair. “Ook voor Chiro Mozaïekske in Sint-Dimpna had pastoor Jef een speciaal plaatsje in zijn hart en zijn agenda”, zegt een oud-leidster. “Leidsterkringen, Christus Koning, mee op kamp, tenten zetten,... en nog zo veel om op te noemen. Jef was rechtdoor rechtaan, je wist altijd wat je aan hem had, ook wanneer het hem niet aanstond. Jef had een warm hart voor zijn parochie, hij was een fijne gedreven man.”

De uitvaartliturgie voor Jef Seuntjens heeft plaats in de Sint-Dimpnakerk op zaterdag 1 oktober om 10u. Er is gelegenheid om een laatste groet te brengen in het funerarium Verstappen op de Diestseweg 62 op vrijdag 30 september van 20.15u tot 20.45u.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio