De finish van één van de reeksen uit het middelbaar. Lauranne Schippers haalde het nipt van twee andere leerlingen van het Sint-Michielscollege. © JAA

Duizend leerlingen maken er sportieve middag van

Schoten -

Deelnemen was niet verplicht. Daarom is duizend deelnemers voor de Schotense scholencross best een indrukwekkend aantal. Sint-Ludgardis en het Sint-Michielscollege brachten de snelste leerlingen aan start en finish.

De gemeentelijke sportdienst van Johan Vijgen en de Schotense atletiekclub van Marc Persoons sloegen de handen in elkaar en verschoven het jaarlijkse atletiektreffen tussen de Schotense scholieren van mei opnieuw naar de traditionele datum van eind september.

De wolken zagen er vaak dreigend uit, maar uiteindelijk moesten slechts enkele klassen in de regen lopen. Zoals altijd waren er beduidend meer deelnemers van de lagere scholen dan uit het middelbaar. Ze liepen allemaal aangepaste afstanden, deels in het park, maar vooral op de mooie SAV-piste.

Burgemeester Maarten De Veuster deelde mee de bekers en medailles uit. Dat eremetaal stak de lopertjes de ogen uit.© JAA

De lokale atletiekclub had voor een professionele tijdsregistratie gezorgd en een fraaie aankomstboog met rood-witte ballonnen. Honderden ouders en leekrachten zorgden langs de kant voor een sfeer die deed denken aan de Memorial Van Damme.

Om te verhinderen dat de jongste lopertjes meteen alles zouden geven om wat later op hun adem te trappen, gaven ervaren SAV-hazen eerst het tempo aan met een touw waar niemand voorbij mocht.

Sportschepen Paul De Swaef (N-VA) en burgemeester Maarten de Veuster (N-VA) deelden vele tientallen medailles en bekers uit. De sportdienst zorgde bijkomend voor een appeltje voor de dorst. De jonge lopertjes konden na de inspanning als beloning ook een smakelijke hotdog eten, die de organiserende club verkocht om de clubkas te spijzen.

Openluchtschool Sint-Ludgardis leverde globaal de beste prestatie in het basisonderwijs. Hetzelfde geldt voor het Sint-Michielscollege in het middelbaar. Iemand die bewees over ook flink wat uithoudingsvermogen te beschikken, is Geert Van Echelpoel. De Schotenaar praatte het urenlange sportevenement in z’n eentje al even vlot aan elkaar als Karl Vannieuwkerke en José De Cauwer zondag deden tijdens de lange live-uitzending van het WK wielrennen. En Geert bleef moeiteloos de juiste toon vinden om supporters en sporters te informeren en te entertainen. Ook een medaille waard. ( jaa)

 © JAA

 © JAA

 © JAA

De ouders van de Burgemeesters Marnixschool wonnen de aflossingswedstrijd. © JAA

 © JAA

 © JAA

 © JAA

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio