Bert Rommes en de crew van CC Toendra zijn druk bezig om het bedrijfsterrein van Maes Beton om te toveren tot een festivalsite. © Annelies Frederickx

Eerste editie van Oan De Voart kan indrukwekkende line-up voorleggen

Dessel -

In en rond de industriehallen van Maes Beton aan Goormansdijk op de gemeentegrens van Dessel met Mol gaat zaterdag de allereerste editie van Oan De Voart door. CC Toendra wil met dit dorpsfestival alle generaties verbinden door jong en lokaal talent een podium te bieden.

Annelies Frederickx

De affiche van ‘Oan De Voart’. © RR

CC Toendra bestaat amper een jaar, maar toch zet het Desselse cultuurcentrum zaterdag een grote organisatie op poten. “Wij hebben geen vaste honk met ons cultuurcentrum”, verklapt Bert Rommes van CC Toendra. “Afhankelijk van de organisatie die we op poten zetten, zoeken we een gepaste locatie. Ons hoofddoel was een festival te organiseren voor jonge artiesten uit de buurt. Hiervoor hadden we natuurlijk een grote site nodig en die vonden we dankzij één van onze leden, die mede-eigenaar is van Maes Beton. Langs het kanaal Bocholt-Herentals, aan Goormansdijk, beschikt de firma over een grote stockageruimte die we even mogen inpalmen voor ons festival. Hierdoor zullen onze drie podia overdekt zijn. Dat is een groot voordeel, want begin oktober is de kans op regen reëel.”

Voor de allereerste editie van Oan De Voart kan CC Toendra uitpakken met een indrukwekkende affiche. “Op Depot, ons buitenpodium onder de tent, kunnen de leerlingen van de dj-opleiding van de Molse Academie voor Muziek en Woord hun talenten tonen”, begint Bert Rommes de opsomming.

Fanfare

“In Hangar zal er iets rustigere muziek te horen zijn. Fanfare De Eendracht bijt de spits af, waarna we onder meer ook nog countrymuziek geprogrammeerd hebben. In de avonduren toveren we Hangar om tot fuifzaal.”

Op het derde podium Loods zal zowel in de namiddag als ’s avonds een echte festivalsfeer hangen. “De Planken trappen het festival op gang en dit belooft speciaal te worden. Voor de kinderband wordt het immers het laatste optreden met zanger Rob Teuwen, ook wel bekend als Billie uit FC De Kampioenen”, zegt Rommes.

Oan De Voart start zaterdagmiddag om 13u aan Goormansdijk 9A. Tot 17u zijn de optredens gratis. Kaarten in voorverkoop kosten 12 euro en aan de kassa 15 euro.

www.cctoendra.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio