Jeroen en Sanne organiseren de Moonshine Trail op grotendeels onverharde trajecten. © ram

Eerste editie Moonshine Trail biedt voor elk wat wils

Rijkevorsel -

De 2310-dag in Rijkevorsel duurt dit jaar een heel weekend. Wandelliefhebbers en lopers kunnen op 22 oktober deelnemen aan de recreatieve Moonshine Trail.

De organisatie is in handen van Jeroen Coertjens en zijn zakenpartner Sanne Raeymaekers. De deelnemers hebben keuze uit vier afstanden tussen 11 en 42 kilometer. “Zowel de rustige genieters als de ervaren wandelaars zijn welkom”, vertelt Sanne. “De wandelingen starten in de late namiddag, zodat iedereen een stuk in de duisternis en het maanlicht wandelt. De routes zijn bepijld, maar kunnen ook met gpx gestapt worden. Inwoners van Rijkevorsel en leden van Wandelsport Vlaanderen hebben een verminderde deelnameprijs. De gemeente Rijkevorsel organiseert in de namiddag een familiewandeling ter gelegenheid van de 2310-dag. Die is gratis en met animatie voor de kinderen.”

Sanne en Jeroen hebben routes gekozen in functies van natuur en rust. “80% van de trajecten is onverhard”, zegt Jeroen. “Met de natuurgebieden Kievitsheide, Eksterheide, Blakheide en Merksplas-Kolonie in de buurt zitten we de vertrek- en aankomstplaats in de chirolokalen van Sint-Jozef Rijkevorsel op een goede locatie. Voor deelnemers en supporters zijn drank- en eetstandjes aanwezig.”

Inschrijven voor de Moonshine Trail kan tot 20 oktober. (ram)

www.veusselsemoonshinetrail.be

 © rr

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio