De podia voor StuDay worden opgebouwd op Spoor Oost. ©  Dirk Kerstens

StuDay verwelkomt studenten op Spoor Oost: gevarieerd muzikaal aanbod in groene én veilige omgeving

Antwerpen -

Het klinkt misschien wat vreemd, maar donderdag is brossen nog één keer gejustifieerd. Park Spoor Oost vormt dan namelijk het decor voor StuDay, een van de populairste student kick-offs van Vlaanderen. Het gratis festival, dat aan zijn 19de editie toe is, wil het nieuwe academiejaar aftrappen met een ‘bang’ en rekent daarvoor op een reeks spraakmakende artiesten.

Al jarenlang is StuDay dé Antwerpse opener van het nieuwe academiejaar. Verwacht wordt dat neofieten in aula’s en jongeren met al wat meer studiejaren op de teller ook nu in groten getale verbroederen aan de vier verschillende podia. De weergoden leggen wellicht wispelturig gedrag voor de dag, maar de aardige line-up zou de studenten toch voldoende moeten enthousiasmeren om af te zakken naar Park Spoor Oost.

Van drum-’n-basspionier Andromedik over de alom geliefde rapper Glints tot de feestbeesten van dj-team Gomorris: aan The Circle-stage krijgen rasechte Antwerpse talenten een vrijgeleide. In de Square Club stappen onder meer Rare Akuma en Zoey Hasselbank op het podium, terwijl er met Bibi Seck en Unos in The Triangle uitmuntende selectors achter de knoppen staan. Het vierde en laatste podium wordt gehost door Trix.

Talrijke randactiviteiten

Naast een eclatant muzikaal programma voorzien de stad, de Antwerpse hogescholen en universiteiten, studentenplatform STAN en het Antwerps Studentenoverleg ook tal van nevenactiviteiten. Zo zullen bezoekers bij aankomst verwelkomd worden door een harmonie die jongeren meteen in de sfeer wil brengen.

 ©  Dirk Kerstens

Wie dan al van zijn sokken geblazen is, kan nog even passeren bij de standjes van Academie Verbist of die van het Stedelijk Lyceum Olympiade voor een rondje visagie of de nodige hairstyling. Tussen al het dansen door krijgen jongeren eveneens de kans om deel te nemen aan een innovatietheater of een reeks virtuele cafésporten. Podiumtalent kan zich bewijzen tijdens het Just Dance-kampioenschap of tijdens een heuse karaoke-battle.

Safe (en green) space

Om ervoor te zorgen dat iedereen op dezelfde manier kan en mag genieten van StuDay, zet de organisatie in op een veilige feestomgeving. En dat doet ze middels een safe space, een ruimte waar klachten en problemen van alle aard met zorg en serieux worden aangepakt. Of het nu gaat om grensoverschrijdend gedrag, paniekaanvallen of een pintje te veel: in de safe space is iedereen veilig.

Naast een safe space is Park Spoor Oost donderdag ook een green space. Herbruikbare bekers en dito cateringmaterialen zijn daar het beste voorbeeld van. Ook op het vlak van mobiliteit pleit de organisatie voor de ecologische weg. Wie met de fiets komt, wordt bijvoorbeeld beloond met een gratis onderhoud (als je op tijd komt tenminste).

Afterparty in nieuwe club

Als de festiviteiten er omstreeks 22u opzitten, zetten nachtraven hun dansmarathon verder in de nieuwe Club Aura, waar de officiële afterparty plaatsvindt. Wie een bandje van StuDay omheeft, kan gratis binnen, anderen betalen 5 euro.

Wie zich financiële vragen stelt, kan met een gerust gemoed richting Spoor Oost trekken. De prijzen zijn studentikoos, en de inkom is volledig gratis. Studenten worden wel gevraagd om hun ticket online te claimen. Dat kan via deze link.  (lava)

MEER OVER Jong in Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio