Ook het FAVV nam aan de actie deel en controleerde vrachtwagens die levensmiddelen vervoerden. ©  Lokale politiezone Rupel

Grootscheepse controle in Bussestraat: meer dan 30.000 euro geïnd en zes auto’s in beslag genomen

Rumst -

De lokale politie Rupel heeft woensdag, samen met tal van inspectiediensten een grootscheepse controle gehouden op het verkeer in de Bussestraat in Rumst. Alles samen werd voor 30.000 euro aan boetes geïnd en er werden ook zes auto’s in beslag genomen.

De politie, douane, Vlaamse Belastingdienst, het FAVV, de RVA, de dienst Toezicht op de Sociale Wetten en het Riziv stelden woensdag een resem overtredingen vast. “Zo bleken drie voertuigen te zwaar geladen te zijn en was de lading van drie andere voertuigen niet goed vastgemaakt. Dat zijn nochtans belangrijke zaken, omdat te zwaar geladen wielassen het wegdek beschadigen en omdat ook de remafstand groter wordt”, zegt Joris Van Camp van de politie. “Zes voertuigen reden zonder geldig keuringsbewijs en we stelden ook vast dat vijf chauffeurs hun gsm achter het stuur aan het gebruiken waren.”

De douane pikte verschillende auto’s uit het verkeer omdat er nog openstaande penale boetes moesten betaald worden. ©  Lokale politiezone Rupel

De sociale inspectiediensten konden twee overtredingen vaststellen rond deeltijds werken. “Daarnaast was er een inbreuk waarbij één persoon zijn werkloosheidsuitkering dreigt te verliezen en een geval van arbeidsongeschiktheid dat de inspectiediensten nu verder gaan onderzoeken.”

Ook het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) stelde inbreuken vast. “Het ging om drie inbreuken en er zijn ook gewasbeschermingsmiddelen in beslag genomen”, aldus nog Van Camp. “Daarnaast inde de Vlaamse Belastingdienst al 3.600 euro aan openstaande verkeersbelasting en worden de boetes van nog drie gevallen verder berekend. De douane ontving bijna 16.000 euro aan penale boetes die nog moesten betaald worden en nam zes auto’s in beslag omdat de verschuldigde bedragen niet onmiddellijk konden betaald worden. Het ging alles samen om bijna 60.000 euro.”

Tijdens de controle stelde de politie ook nog vier inbreuken vast van vrachtwagens die niet in orde waren met de ADR-wetgeving.  (tdk)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio