©  Shutterstock

Man verwerkt liefdesverdriet met inbraken in 27 apotheken over heel het land

Sint-Genesius-Rode/Londerzeel -

In Brussel is dinsdag het proces van start gegaan tegen een man die over heel het land minstens 27 inbraken in apotheken heeft gepleegd. De beklaagde, die de feiten bekent, ging daarbij niet bepaald voorzichtig te werk.

Chris Verhaeghe

De feiten speelden zich af in 2021. Uit het onderzoek blijkt de 50-jarige Roemeen 27 inbraken had gepleegd in apotheken, onder meer in Sint-Genesius-Rode, Bornem, Londerzeel, Temse, Puurs en in Waals-Brabant. Bij elk feit werd een rioolputdeksel of een kelderrooster losgetrokken en door de glazen deur of de vitrine van de zaak gesmeten, waarna de dader aan de haal ging met geld uit de kassa.Eind augustus vorig jaar kwam er uiteindelijk een einde aan de reeks inbraken. De dader was gefilmd bij een inbraak in Sint-Genesius-Rode en de politie trof DNA-materiaal van de verdachte aan. De dader kon worden geïdentificeerd en op basis van een telefonieonderzoek kon hij in verband worden gebracht met 28 feiten, waarvan 27 inbraken in een apotheek.

Depressief

Het parket eist 40 maanden cel tegen de Roemeen, die de feiten niet betwist. “Ik was depressief omdat mijn vrouw mij had verlaten na een huwelijk van 30 jaar”, klonk het op zijn proces. “Ik kampte met heel veel liefdesverdriet.”

Volgens zijn advocaat was de man na zijn scheiding door Europa beginnen trekken, tot hij blut was. “Hij is dan maar beginnen stelen, vaak onder invloed van alcohol”, aldus meester Maarten De Feyter, die de rechtbank verzocht om een straf met uitstel uit te spreken.

Het vonnis valt op 26 oktober.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio