De leeszaal in de bibliotheek. © Chris Van Rompaey

Bib negen dagen dicht wegens vernieuwing dienstverlening

Duffel -

De bibliotheek van Duffel maakt vanaf oktober deel uit van Regiobib Rivierenland. Los daarvan wordt de digitale dienstverlening vernieuwd. Om dit mogelijk te maken, sluit de bib van 3 tot en met 11 oktober.

Samen met de bibliotheken van Berlaar, Bonheiden, Heist-op-den-Berg, Lier, Nijlen, Putte en Sint-Katelijne-Waver zal de Duffelse bib deel uitmaken van de intergemeentelijke samenwerking ‘Bibliotheek Rivierenland. Een sterk verhaal’. De bibliotheken delen dezelfde databank Wise, waardoor je als lid van de Duffelse bib met je lidkaart ook terechtkan in de andere bibliotheken.

“Het gemeenschappelijke reglement is een vereenvoudiging. Kinderen en jeugd blijven gratis lenen. Om de leesbevordering te stimuleren, lenen leerkrachten ook gratis, op voorwaarde dat ze over een lerarenkaart beschikken. Volwassenen betalen vanaf nu 5 euro. Het leengeld van cd’s en dvd’s valt volledig weg en het boetesysteem is transparanter. De uitleentermijn bedraagt vier weken en je kan vijftien materialen tegelijk lenen per lidkaart”, zegt schepen van Bibliotheek Lili Stevens (CD&V).

“Na de grondige verbouwingen en fysieke verhuizing vorig jaar volgt nu onze digitale verhuizing. We vernieuwen de databank en vervangen de verouderde online catalogus door een nieuwe, eenduidige catalogus van alle Vlaamse bibliotheken”, licht coördinator Sandra Maes toe. (cvr)

MEER OVER Duffel

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio