BOEK. Harriet Tyce - Bloedsinaasappel

Strafpleiter Alison Wood zou eigenlijk op wolkjes moeten lopen. Ze heeft samen, met haar man Carl een schattige dochter, Mathilda, en haar carrière verloopt voorspoedig. Maar ze loopt gebukt onder duistere geheimen. Ze werkt veel te hard, drinkt, verwaarloost haar gezin en heeft een affaire met een collega die de grenzen steeds weer een stukje verder verlegt. Telkens wanneer ze zich voorneemt dat ze haar leven weer op de rails moet krijgen, blijkt de lokroep van de drank en de wilde seks met Patrick te groot.

Op het moment dat Carl, zelf een praktiserend sekstherapeut, beseft dat hun relatie op de klippen dreigt te lopen, krijgt Alison haar eerste moordzaak toebedeeld. Ze moet Madeleine Smith verdedigen, die van bij de start heeft toegegeven dat ze haar man in een blinde furie heeft neergestoken. Alison voelt evenwel dat er aan deze spontane bekentenis iets schort en wil er het fijne van weten. Ze vindt dat haar cliënt moet worden vrijgesproken, maar dat blijkt niet naar ieders zin te zijn. Eén welbepaald persoon houdt Alison niet alleen grondig in de gaten, maar wil haar ook volledig van de kaart vegen.

Debutante Harriet Tyce, die zelf als strafpleiter in Londen werkte, levert met ‘Bloedsinaasappel’ een sterke psychologische thriller af, waarin de hoofdpersonages, hoe onsympathiek ze ook zijn, om onze aandacht blijven vechten. Het ambigue sfeertje en de sterke ontknoping doen de rest.

De Boekerij, 317p

 ged

Vastgoed

Jobs in de regio