© ATV

Antwerps distributiecentrum van Amazon is klaar

Antwerpen -

De eerste Belgische vestiging van Amazon is opgeleverd en gaat vanaf donderdag open. Dat meldt de ontwikkelaar van Blue Gate Antwerp, het nieuwe bedrijventerrein waar de vestiging staat. Vanuit het nieuwe bezorgcentrum zal Amazon in Antwerpen en wijde omgeving pakjes leveren.

Jonas van Boxel

De Amerikaanse webreus kondigde het bezorgcentrum in februari aan, zeven maanden later is het gebouw af. Op Blue Gate Antwerp, het circulaire bedrijventerrein op het voormalige Petroleum Zuid, is een centrum gebouwd met een 5.764 m² groot magazijn en een parkeergebouw van 40.000 m². De ontwikkelaar is vastgoedgroep Montea, dat vorig jaar al een gelijkaardig magazijn bouwde in de buurt van de luchthaven van Schiphol.

Amazon neemt het gebouw vanaf donderdag in gebruik. Op volle kracht is het centrum goed voor 50 directe jobs, zowel op managementniveau als voor sorteermedewerkers. Op dit moment zijn er al 25 mensen in dienst, zegt een woordvoerder bij het bedrijf. Voor de leveringen zullen meer dan 200 chauffeurs van lokale bezorgbedrijven ingeschakeld worden.

LEES OOK. Op bezoek bij Amazon in Amsterdam: 11,5 euro bruto per uur, 85 werknemers en 35 nationaliteiten

 ©  Montea

Bopro, de ontwikkelaar van Blue Gate, hanteert strenge vestigingsvoorwaarden op vlak van ecologie en groene energie. Het Amazon-gebouw is dan ook voorzien van een aantal duurzame snufjes: de verwarming, ventilatie en koeling worden aangestuurd door een digitaal systeem, er zijn zonnepanelen en een regenwaterafvoernetwerk om regenwater te hergebruiken.

Daar is de Antwerpse schepen voor Economie, Erica Caluwaerts, blij mee. “Amazon toont met zijn Antwerpse vestiging wat allemaal mogelijk is, zeker als bedrijven zich vestigen op een circulair bedrijventerrein als Blue Gate Antwerp.”

LEES OOK. “Dat Amazon voor Antwerpen kiest, is een statement naar Bol.com”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER