De complimentenwandeling start en eindigt in café Den Toerist in Wechelderzande. © RR

Nieuwe wandeling zet complimenten centraal

Lille -

De gemeente Lille lanceert vanaf zaterdag 1 oktober een complimentenwandeling. Tijdens de wandeling van vier kilometer komen de deelnemers borden met spreuken en opdrachten over het belang van complimenten tegen.

Bij de start van de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid, die loopt van 1 tot 10 oktober, pakt de gemeente Lille uit met een gloednieuwe complimentenwandeling. De wandeling van vier kilometer langs wandelknooppunten vertrekt en eindigt aan café Den Toerist op de Vlimmersebaan in Wechelderzande.

“De waarde van een compliment wordt vaak vergeten, maar heeft een grote impact op ons mentale welzijn. Met de complimentenwandeling willen we mensen aanmoedigen hierbij stil te staan”, zegt Chiel Danckers (Inzet), schepen van Gezondheid in Lille. “Onze werkgroep Gezondheid stippelde de wandeling uit. De wandelaars komen onderweg borden tegen met leuke spreuken en opdrachtjes over het geven van een compliment.”

In café Den Toerist liggen complimentenkaartjes die je kan opsturen naar iemand die een opkikkertje of een pluim verdient. “Ook voor kinderen is de wandeling een aanrader. De leden van de kindergemeenteraad werkten een zoektocht uit voor kinderen. Vinden ze onderweg alle verstopte letters, dan ontvangen ze een leuk complimentje”, legt Chiel Danckers uit. De tocht is vanaf zaterdag elke dag vrij te wandelen. (bvdl)  

www.lille.be/complimentenwandeling

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio