© © Nattida-Jayne Kanyachalao

ALLEMAAL ANTWERPEN. “In mijn vrije tijd ben ik een middeleeuwse Viking”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Karla Buysse (46).

Elien Van Wynsberghe

“Ik werk al twintig jaar in de verzekeringen. Een toffe job met leuke collega’s. Maar in mijn vrije tijd heb ik wel een paar bijzondere hobby’s. Zo ben ik een zeer gepassioneerd rollercoasterrijder. Ik reis de wereld rond om de grootste, de tofste en de nieuwste achtbanen in pretparken uit te proberen.”

“Die microbe heb ik te pakken gekregen dankzij mijn echtgenoot. We reizen samen. Evident is dat niet want sommige bestemmingen zijn best duur. We zijn net terug uit Polen en bezochten het afgelopen jaar ook pretparken in Engeland, Dubai en Abu Dhabi. Maar het meest memorabele pretpark vond ik het Universal Studios park in Florida. Daar heb je een Harry Potter-gebied dat er helemaal uitziet zoals in de films. Toen ik daar binnenwandelde, voelde ik me een klein meisje, vol verwondering.”

“Daarnaast doe ik ook aan re-enactment. In mijn vrije tijd ben ik een middeleeuwse Viking en doe ik aan zwaardvechten. Dat doe ik samen met mijn zoon van 16. Elke vrijdag trainen we in een club in Sint-Niklaas. Dat doen we met echte zwaarden, dus als je iets fout doet, doe je je echt pijn.”

“We proberen ook acht keer per jaar deel te nemen aan kampementen. Dat doen we in volledige outfit. Wanneer ik in die kleren kruip, word ik mezelf. Ik voel me heel erg thuis met niks: geen elektriciteit, geen stromend water. Op die momenten moet je alles samen in groep doen. Het leven is dan zo veel eenvoudiger.”

“Ik heb geprobeerd om te breien en te haken, maar dat is niks voor mij.”

MEER OVER Allemaal Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio