De feestbussen rijden tijdens het eindejaar weer uit, ook in de Kempen. © DE LIJN

Politie regio Turnhout betaalt feestbussen met geld van verkeersboetes

Turnhout

Vervoersmaatschappij De Lijn legt tijdens de komende eindejaarsnacht opnieuw feestbussen in om feestvierders veilig te vervoeren. De politiezone regio Turnhout draagt de kosten voor de feestbussen van en naar Turnhout.

De Lijn brengt in de nacht van zaterdag 31 december 2022 weer feestvierders gratis van de ene locatie naar de andere. In de politiezone regio Turnhout staat de politie regio Turnhout in voor de kosten van die bussen. Dat was sinds 2014 al het geval.  

“De kosten voor het inleggen van die feestbussen van en naar onze politiezone worden betaald met geld van het verkeersveiligheidsfonds. In dat verkeersveiligheidsfonds komt het geld terecht dat geïnd wordt via verkeersboetes”, legt een woordvoerder van de politie regio Turnhout uit. “Een deel van dat geld stroomt terug naar de politiezones, volgens een wettelijke verdeelsleutel. De politie regio Turnhout wil dat geld onder meer gebruiken om gratis feestbussen te laten rijden zodat zo veel mogelijk mensen tijdens de eindejaarsnacht veilig op hun bestemming of weer thuis geraken.”

De gratis feestbussen in de zone worden ingezet op de trajecten: Arendonk-Oud-Turnhout-Turnhout (lijn 430), Poppel-Weelde-Ravels-Turnhout (lijn 450), Turnhout-Kasterlee-Lichtaart-Tielen (feestbus 4), Turnhout-Gierle-Lille-Wechelderzande-Poederlee-Herentals (feestbus 9) en Meersel-Dreef-Hoogstraten-Rijkevorsel-Merksplas-Beerse-Vosselaar-Turnhout (feestbus 16). (bvdl)

  

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio