De schoolstraat aan GBS De Sleutelbloem is officieel geopend. © Elke Lamens

Schoolplein is officieel een schoolstraat: “Op woensdag ‘eten’ we de auto’s op en houden de weg vrij voor fietsers en voetgangers”

Brecht -

Sinds woensdag 28 september heeft Brecht-centrum officieel een schoolstraat op woensdag. De leerlingen van gemeentelijke basisschool De Sleutelbloem mochten die officieel inhuldigen samen met schepenen Eline Peeters (N-VA) en Frans Van Looveren (CD&V).

Het Schoolplein is bij het begin en einde van de schooldag op woensdag enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Aan het begin van de straat, aan de parking ter hoogte van de ingang van de kleuterschool en aan de hoofdingang van de school, wordt de straat afgesloten met barelen.

Aan elke bareel werd woensdag de rode loper uitgerold en een lintje doorgeknipt om de schoolstraat feestelijk in te huldigen. Schepen van Jeugd Frans Van Looveren (CD&V) knipte het eerste lintje. Daarna volgde de karavaan leerlingen naar de kleuterschool. Daar nam meester Tim de schaar ter hand om vanuit de school de schoolstraat te openen.

Schepen van Jeugd Frans Van Looveren knipte het eerste lintje van de schoolstraat. © Elke Lamens

Veilige schoolomgeving

Daarna trokken de leerlingen met zelfgekleurde vlaggetjes naar de hoofdingang waar schepen van Mobiliteit Eline Peeters (N-VA) diezelfde eer te beurt viel. “Wat een ontvangstcomité”, stelde ze aangenaam verrast vast. “Op een veilige manier naar school, de sportclub, vereniging of een andere hobby geraken, is het allerbelangrijkste waar ik als schepen van Mobiliteit mee bezig ben.”

“We hebben al veel gedaan om de schoolomgevingen te beveiligen. Binnenkort wordt de Schoolstraat ook een fietsstraat. Dat betekent dat fietsers daar voorrang hebben. De auto’s moeten daar niet alleen trager rijden, maar mogen fietsers ook niet voorbij steken”, legt ze de leerlingen uit.

Aan de kleuterschool kreeg meester Tim de eer om het linjte te knippen. © Elke Lamens

Dat de schoolstraat er kwam, is mede een verdienste van het oudercomité. “Dankjewel aan het oudercomité en de leden van de werkgroep verkeer om de schoolstraat blijvend op de agenda te plaatsen”, stelt voorzitster Els Breugelmans. “Het is fantastisch om dit nu uitgevoerd te zien. Bedankt ook aan alle leerlingen om zo’n mooie vlaggetjes te maken en de schoolstraat zo tof op te vrolijken.”

Ze bedankte ook de buurtbewoners die mogelijk hinder ondervinden van de schoolstraat. “Maar we horen graag jullie suggesties om de straat nog te verbeteren en de hinder zo veel mogelijk te beperken. We benadrukken graag nogmaals dat bewoners met een vergunning wel degelijk stapvoets de schoolstraat mogen uitrijden.”

Voorzitter Els Breugelmans van het oudercomité is dankbaar dat de schoolstraat er eindelijk is. © Elke Lamens

Gaston

De grootste dankjewel behield de voorzitster evenwel voor gemachtigd opzichter Gaston. Die kreeg van alle leerlingen een heel luid applaus. “Hij helpt ons vrijwillig om de barelen op woensdag te plaatsen en weer weg te halen, zowel ’s ochtends als ’s middags.” Daaraan koppelde ze meteen een warme oproep aan de ouders en grootouders voor helpende handen op woensdag.

Als afsluiter kregen alle leerlingen, ouders en grootouders een zakje snoepjes in de vorm van een autootje. “Want op woensdag eten we de auto’s op en houden we de weg vrij voor fietsers en voetgangers.” (ella)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio