Schepen Dirk Broes staat op domein De Pollepel, waar de fuifzaal gebouwd wordt (archiefbeeld). © RR

Gemeenteraad keurt bestek voor ontwerp fuifzaal goed

Duffel -

De Duffelse gemeenteraad keurde het bestek voor het ontwerp en de bouw van de fuifzaal in de Naalstraat goed. Het bestek bevat alle details die een bouwteam nodig heeft om een ontwerp te kunnen uittekenen.

Chris Van Rompaey

Uit het bestek blijkt dat het ontwerp bijzondere aandacht moet hebben voor de akoestische isolatie. “Het is de bedoeling dat het geluid dat in de zaal geproduceerd wordt ook binnen blijft”, benadrukt schepen van Patrimonium Jos Hellemans (CD&V). “Daarom willen we een voldoende ruim sas en ramen in de zaal zelf die een mogelijke geluidslek kunnen veroorzaken. We vragen het bouwteam ook om bij het uitwerken van de buitenruimte rekening te houden met het beperken van geluidsoverlast richting de buren.”

Behalve de fuifzaal zelf zal het gebouw ook twee repetitieruimtes bevatten. De huidige repetitieruimte in de Kunstfabriek is overvraagd en daarom investeert het lokaal bestuur in bijkomende repetitieruimte aan de nieuwe zaal. “Er was sowieso backstageruimte nodig in de fuifzaal. Door die in te richten als repetitieruimtes kunnen muzikanten deze ruimtes ook nuttig gebruiken op weekavonden en in weekends zonder fuiven”, vervolgt schepen Jos Hellemans.

Veel overleg

Aan het uitschrijven van het bestek ging heel wat overleg en onderzoek vooraf. De gemeente bevroeg zowel jonge fuivers als organisatoren van fuiven. Daarnaast bezocht de gemeente verschillende andere fuif- en evenementenzalen en werden ook lokale leveranciers van drank en technieken bevraagd.

“We hebben ons oor goed te luisteren gelegd bij verschillende betrokkenen,” zegt schepen van Jeugd Dirk Broes (N-VA). “We geloven daarom dat het bestek dat vandaag voorligt met heel veel verschillende zaken rekening houdt en zal leiden tot een kwaliteitsvolle fuifzaal waar organisatoren graag evenementen willen organiseren en bezoekers een leuke avond kunnen beleven.”

De gemeenteraad keurde het bestek eenparig goed. De volgende stap in het fuifzaaldossier zet de gemeente volgende maand. Dan wijst het schepencollege de ontwerpopdracht toe aan geïnteresseerde bouwteams.

Het schepencollege raamt het ontwerp en de bouw van de fuifzaal op ruim 2,64 miljoen euro. (cvr)

MEER OVER Duffel

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio