Op de site van SVK wordt begin november een nieuwe centrum- en buurtparking geopend. © yjs

Stad krijgt half miljoen euro Vlaamse steun voor uitvoering parkeerbeleid Sint-Niklaas

De stad Sint-Niklaas heeft een subsidie ter waarde van half miljoen euro toegekend gekregen van Vlaams minister van Economie en Innovatie Jo Brouns (CD&V) voor de verdere uitbouw van het parkeerbeleid. Daarmee steunt de Vlaamse overheid onder meer de ontwikkeling van een dynamisch parkeer- en verkeersgeleidingssysteem in Sint-Niklaas.

Yannick Joos

Eerder dit jaar diende de het Sint-Niklase stadsbestuur een projectvoorstel in voor duurzame bereikbaarheid in het kader van het relanceplan ‘Vlaamse Veerkracht’. Vlaams minister Jo Brouns heeft nu beslist om de stad Sint-Niklase het maximale subsidiebedrag van 500.000 euro toe te kennen.

LEES OOK. Nieuwe parking aan SVK om verloren parkeerplaatsen op straat op te vangen: “Nog tot eind dit jaar gratis je auto achterlaten”

De stad krijgt hiermee extra ondersteuning voor de ontwikkeling van een dynamisch parkeer- en verkeersgeleidingssysteem. “Het Sint-Niklase stadsbestuur is uiteraard dankbaar voor deze steun”, klinkt het. “Het dynamisch parkeer- en verkeersgeleidingssysteem moet operationeel zijn tegen midden 2023. We zijn ondertussen ook gestart met het creëren van bijkomende parkeercapaciteit.”

Op 1 november gaat op het bedrijfsterrein van SVK de nieuwe centrum- en buurtparking aan het Westerplein officieel open. Tegen begin volgend jaar moeten bewoners hun wagen ook kwijt kunnen op onder meer de nieuwe parking OLVP aan de Spoorweglaan.

Jos De Meyer van de CD&V-fractie laat intussen weten dat hij opgetogen is over het nieuws. Hijzelf was jarenlang bezig met dit dossier.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio