©  rr

Zoon komt toch langs bij moeder, ondanks huisverbod: rechter hoopt op verzoening

Mechelen -

Een 20-jarige Mechelaar moest zich woensdag voor de correctionele rechtbank verantwoorden omdat hij het huisverbod bij zijn moeder, dat het parket hem na eerdere problemen had opgelegd, geschonden had. De rechter stelde voor om het Family Justice Center in te schakelen om te werken aan een verzoening tussen moeder en zoon.

Theo Derkinderen

Eind oktober van vorig jaar legde het parket een huisverbod op aan de jonge Mechelaar. Dat gebeurde na enkele feiten van agressie tegen zijn moeder. “Maar amper drie dagen na het ingaan van het huisverbod was de jongeman alweer langsgeweest bij zijn moeder. Hij werd aangetroffen in de garage”, zei de openbare aanklager. “De maatregel van het huisbezoek was destijds opgelegd omdat er rust nodig was bij de betrokkenen. De maatregel was voor een periode van veertien dagen uitgevaardigd. Een speciale maatregel, want zoiets doen we alleen maar als het echt nodig is.”

De jonge Mechelaar verblijft momenteel bij zijn grootmoeder en studeert ondertussen ook verder. De moeder woonde het proces van haar zoon woensdag bij in de correctionele rechtbank. “Ik heb twintig jaar liefde gegeven en er alles aan gedaan om hem een warme thuis te geven”, vertelde ze emotioneel. “Hoe het misgelopen is? Zijn vader heeft twintig jaar lang niet naar hem omgekeken en bovendien werd hij ook nog eens met een liefdesbreuk geconfronteerd. Helaas ben ik ook met agressie geconfronteerd, zodat ik de politie moest inschakelen. Ik kan geen agressie aan.”

Huisverbod opheffen

De mama vroeg aan de rechter wel om het huisverbod op te heffen. “Ik hoop echt dat mijn zoon zijn studies tot een goed einde brengt en dat hij iets kan maken van zijn leven”, zei ze.

Het Openbaar Ministerie kon leven met de probatie-opschorting. De rechter hoopte dan weer dat de relatie tussen moeder en zoon opnieuw goed zou komen. Daarom stelde ze voor om het Family Justice Center in te schakelen, zodat de mogelijke verzoening met deskundige hulp in goede banen kan worden geleid. Daarmee stemden zowel moeder als zoon in. (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio