Kelly Breugelmans vervangt Sven Van Gysel als schepen. © rr

Sven Van Gysel (N-VA) verlaat politiek om medische redenen, Kelly Breugelmans volgt hem op als schepen

Niel -

In de gemeenteraad heeft Kelly Breugelmans (34) dinsdagavond de eed afgelegd als nieuwe schepen voor N-VA. Ze volgt partijgenoot Sven Van Gysel (44) op die afscheid neemt van de politiek om medische redenen.

Sven Van Gysel was amper een jaar aan de slag als schepen, hij werd in oktober 2021 aangesteld. “Ik wil nu in alle rust samen met mijn vrouw en dochter werken aan mijn herstel”, deelt de ontslagnemende schepen mee.

Bij N-VA betreuren ze deze aderlating, maar wensen ze hun collega alle rust en een spoedig herstel toe. “Dit is zeker niet de manier waarop ik schepen wenste te worden”, zegt opvolger Kelly Breugelmans. “Maar ik ga mijn uiterste best doen om met dezelfde energie als Sven zijn werk voor te zetten.”

Ook collega-schepen Eddy Soetewey wil Van Gysel bedanken voor het geleverde werk. “Ik heb Sven ervaren als een integer, hardwerkende en gemotiveerde bestuurder en dank hem voor de manier waarop hij met de nodige grinta mee vorm gaf aan ons bestuur.”

Opvolger Kelly Breugelmans is moeder van drie kinderen en als zelfstandige actief in de kinderopvang. Naast de bevoegdheden Openbaar Domein, Openbaar Groen en Milieu en Klimaat gaat ze vanuit haar ervaring ook Buitenschoolse Opvang voor haar rekening nemen, een bevoegdheid die voordien bij schepen Soetewey zat. Laatstgenoemde neemt opnieuw de bevoegdheden Toerisme en Erfgoed ter harte.

Nieuw gemeenteraadslid

Door het ontslag van Van Gysel en de schepenwissel doet voor N-VA Roxanne Leysen (37) haar intrede in de gemeenteraad. Leysen, moeder van twee kinderen, is zaakvoerder van het gelijknamige architectenbureau en zat als deskundige en ondervoorzitter in de Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening (GECORO). Ze neemt de rol van fractieleider over van kersvers schepen Kelly Breugelmans.

(bar)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio