©  Theo Derkinderen

Man (40) staat terecht voor belaging van ex: “Het wordt tijd dat meneer zich laat behandelen voor zijn alcoholverslaving”

Mechelen -

Een 40-jarige Mechelaar hangt twee jaar cel boven het hoofd voor feiten van belaging van zijn ex-partner. Het Openbaar Ministerie stond vooral stil bij de alcoholproblematiek van de beklaagde en stelde voor om de straf met uitstel te geven, maar dan wel met een residentiële opname als voorwaarde.

Volgens de aanklager viel M.R. zijn ex-partner, met wie hij ook een zoontje heeft, vaak lastig. “Zo ging hij regelmatig langs bij de vrouw, ook al wou ze dat niet. Maar mevrouw durfde niet altijd aangifte te doen van het gedrag van haar ex”, zei de openbare aanklager. “Een keer spoot hij zelf graffiti op de drempel van de voordeur. Trust Nobody 007, stond er lezen. Later verklaarde hij dat hij het had gedaan omdat hij zijn zoontje wou duidelijk maken dat hij van hem hield.”

Een andere keer kwam hij langs bij de vrouw en dronk hij een blikje bier in de woning. “Mevrouw deed toen verschillende pogingen om hem weer buiten te krijgen. Toen dat niet lukte, belde ze de politie. Zij troffen M.R. aan in de inkomhal. Emotioneel en onder invloed.”

Het Openbaar Ministerie eiste een zware straf, maar kon ermee leven dat die met probatie-uitstel zou worden opgelegd. “We dringen er dan wel op aan dat hij zich residentieel laat behandelen voor zijn alcoholverslaving. Dat wordt eigenlijk tijd.”

Advocaat Simon Bekaert erkende dat er een drankprobleem in het spel was. “Nuchter valt meneer R. heel goed mee. De problemen ontstaan als hij gedronken heeft. Wij verzetten ons niet tegen een opname”, zei hij. “Mijn cliënt droomt ervan om eindelijk een nieuwe start te kunnen nemen in zijn leven.”

Uitspraak volgt op 26 oktober. (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio