INEOS Grenadiers lonkt naar Remco Evenepoel. Baas Dave Brailsford stuurde Whatsapp naar Lefevere: “Wil je hem niet verkopen?”

Volgens VeloNews blijft INEOS Grenadiers alle pistes nauwlettend in het oog houden om Remco Evenepoel los te weken bij Quick Step-Alpha Vinyl , waar hij nog tot 2025 onder contract ligt. Dave Brailsford, Directeur Sport van Ineos, stuurde een Whatsappje naar Lefevere: “Als je hem ooit wil verkopen, bel me dan.” Dat scenario lijkt onmogelijk, want als Evenepoel weggaat, vervallen de sponsorcontracten van de ploeg.

Jan-Pieter De Vlieger

LEES OOK. Dat zal Remco Evenepoel graag horen: Giro start met tijdrit van 18,4 kilometer

INEOS-eigenaar Jim Ratcliffe wil koste wat het kost zo snel mogelijk opnieuw een Tourwinnaar en kijkt uiteraard met begerige ogen naar hét nieuwe rondetalent: Remco Evenepoel. Dave Brailsford gooide na de Vuelta een visje uit naar Lefevere.

“Het is eenvoudig. Dave Brailsford whatsappte me na de Vuelta en dat doet hij niet vaak”’, aldus Lefevere aan VeloNews; “Hij zei: gefeliciteerd, wat een kampioen. Als je hem op een dag wil verkopen, bel me dan.”

Was dat niet als grap bedoeld? “Dat kun je op Whatsapp niet uitmaken, maar er stond geen smiley achter.”

Remco Evenepoel ligt nog tot 2026 onder contract bij Quick Step-Alpha Vinyl. Voorafgaand aan zijn contractverlenging voor vijf jaar in april vorig jaar werd Evenepoel al het hof gemaakt door INEOS-Grenadiers en BORA-hansgrohe.

 ©  Wout Beel / Quick Step-Alphavinyl

De zaakwaarnemer van Evenepoel is diens vader Patrick. “We zijn al jaren in contact met hen,” zegt die over INEOS Grenadiers, “maar er heeft nooit een meeting plaatsgevonden. Alle contact verliep telefonisch. Het is normaal dat ze me na de zeges in Luik en de Vuelta opbelden om me te feliciteren.”

De vraag van VeloNews of er gesproken is over een toekomstige verhuis naar de Britse formatie doet Patrick Evenepoel lachen. “Die discussie was er drie jaar geleden al.”

VeloNews drong aan en vroeg of een transfer komend seizoen tot de mogelijkheden behoort. “Dat weet ik niet. Remco ligt nog tot 2026 onder contract bij Quick Step. Ik weet het niet en het is niet aan mij om daar iets over te zeggen. We willen de Vuelta-zege en de wereldtitel vieren en wat er gebeurt in de toekomst, dat zullen we wel zien.”

LEES OOK. Regenboogshirt van Quick Step-Alpha Vinyl voor Remco Evenepoel is klaar

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen