Het Vrieselhof tijdens Tuinkriebels. ©  Sylvain Liekens

Provinciaal Groendomein Vrieselhof alweer bekroond met Green Flag als biodivers en goed toegankelijk park

Ranst -

De Provinciale Groendomeinen Vrieselhof in Oelegem (Ranst), de Kesselse Heide in Nijlen, Rivierenhof in Deurne, De Averegten in Heist-op-den-Berg, Prinsenpark in Retie, en Vrijbroekpark in Mechelen halen in 2022 een Green Flag binnen.

In park Vordenstein in Schoten kondigde de organisatie Good Planet aan welke parken in de Provincie Antwerpen laureaat zijn van de Green Flag Award 2022. Om en bij de 2000 parken en domeinen wereldwijd mogen de Green Flag uithangen. Daarbij zitten dus 8 parken in onze provincie, met naast de zes genoemde Provinciale groendomeinen ook Park Vordenstein en het Nachtegalenpark in Antwerpen.

 ©  rr

Jaarlijks beoordelen juryleden uit binnen- en buitenland het beheerplan van de groene ruimten die zich kandidaat stellen. Tijdens het bezoek aan de parken en groendomeinen let de jury vervolgens niet enkel op de inspanningen die zij leveren op het vlak van biodiversiteit of groenbeheer. Ook signalisatie, toegankelijkheid, netheid, veiligheid en betrokkenheid van de gemeenschap zijn belangrijke graadmeters om deze award te krijgen.

Ook in 2021 won het Vrieselhof een Green Flag.

 kma

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio