© ATV

ANTWERPEN LIVE. Rector UAntwerpen over nieuw academiejaar: “Ik verwacht dat er meer studenten naar de aula zullen komen”

Een nieuw academiejaar, dat betekent opnieuw naar de les gaan. Vorig jaar bleef een groot aantal studenten thuis, omdat er vervangende lesopnames waren. Dit jaar is dat niet meer algemeen. Dat heeft de rector van de UAntwerpen Herman Van Goethem gezegd in Antwerpen Live. “Ik verwacht dat er nu meer studenten naar de les zullen komen”, zegt hij.

svoBron: ATV

“Vorig jaar was een overgangsjaar”, zegt Van Goethem. “Docenten kijken nu zelf of ze lessen opnemen of niet. Wij dringen aan dat de studenten wél naar de les komen omdat ze dan interactief kunnen volgen, maar ook vrienden leren maken. Het is belangrijk dat ze er zijn.”

Volgens de rector zou het kunnen dat deze generatie andere dingen gewoon is. “Studenten die tijdens hun laatste of voorlaatste jaar secundair veel thuis hebben moeten zitten, vinden dat misschien normaal. Maar alstublieft, kom naar de les, dan zul je zien hoe leuk het eigenlijk is.”

Aangeboden door onze partners