Het gemeentehuis krijgt voorlopig geen renovatie en glazen aanbouw. © Filip Spoelders

Uitbreidingsplannen voor gemeentehuis in koelkast: “Inzetten op energiebesparende investeringen”

Hove -

Aan de hand van studies heeft de Hovese meerderheid N-VA en Fan van Hove sinds het begin van deze legislatuur de verbouwing en uitbreiding van het gemeentehuis voorbereid. Maar de energiecrisis dwingt de gemeente nu om dit dossier te bevriezen.

Filip Spoelders

Na het herbekijken van het meerjarenplan beslisten N-VA en Fan van Hove om de bouwplannen voor het gemeentehuis aan de Geelhandlaan in de koelkast te steken. “Met de energiecrisis en alle stijgende kosten, zoals gas en elektriciteit, van ons gemeentelijk patrimonium lijkt ons de keuze voor een nieuw gemeentehuis onverdedigbaar. Daarom komen we in het najaar met een aangepast meerjarenplan”, vertelt burgemeester Bart Van Couwenberghe (N-VA).

De focus wordt verlegd naar de bestaande gebouwen. “We gaan inzetten op energiebesparende investeringen in ons patrimonium, de jeugdlokalen en de kunstacademie. De studies over het huidige gemeentehuis geven ons alvast een inzicht aangaande snelle energievriendelijke maatregelen.”

De leidraad voor deze operatie wordt het strategisch vastgoedplan dat op de gemeenteraad van september werd goedgekeurd.

Megalomaan

Oppositiepartij pH7-Positief Hove reageert tevreden. Het omschreef de renovatie en uitbreiding, er was bijvoorbeeld sprake van een glazen constructie, met kosten die op bijna drie miljoen euro zijn geraamd, als een megalomaan project.

De volgende maanden wil het gemeentebestuur nog een aantal toekomstplannen voorleggen om Hove voor te bereiden op de volgende twintig jaar. “Na het vastgoedplan en het lokaal energie- en klimaatplan volgt de verdere ontwikkeling van ons ruimtelijk beleidsplan Hove. Daarmee komen we binnenkort ook naar de Hovenaars. Als al die puzzelstukje samenkomen, is Hove voorbereid voor de volgende decennia”, blikt schepen Wim Bollaert (Fan van Hove) vooruit.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio