Themabeeld. © Shutterstock

Heistse secundaire scholen werken aan verbindende communicatie: “Maakt kans op conflicten kleiner”

Heist-op-den-Berg -

Bij cc Zwaneberg in Heist-op-den-Berg is het startschot gegeven van een nieuwe editie van Strong Schools. Het samenwerkingsverband tussen de Heistse secundaire scholen zet jaarlijks een sociaal thema centraal waar leerkrachten en leerlingen rond werken. Dat gebeurt samen met het lokale bestuur en met steun van de Heistse Rotary Club.

Kristof Van Rompaey

Het GO! Atheneum Heist, het Heilig-Hartcollege, het Instituut Mevrouw Govaerts en het Sint-Lambertusinstituut maken deel uit van de Strong Schools. Vorige jaren werkten ze rond thema’s als sociale media, pesten en armoede. Dit jaar gaan de scholen extra inzetten op verbindende communicatie.

Leerkrachten volgden daarover al een inspiratiesessie met communicatiecoach Frederik Imbo in cc Zwaneberg. “Ze krijgen de tools aangereikt en kunnen er dan op hun eigen scholen en in hun klassen mee aan de slag”, zegt Marlies Goris van het Heistse team Gelijke Kansen. “Tijdens een pedagogische studiedag wordt nadien teruggeblikt op het verloop.”

De leerlingen van het derde jaar krijgen tijdens het schooljaar een communicatiespel aangeboden. Dat heet Eigen-Aardig en wordt begeleid door De Aanstokerij. Het doel is dat ze spelenderwijs ervaringen uitwisselen over verschillende thema’s en gevoelens. Rotary Heist financiert de spelsessies. “Verbindende communicatie maakt de kans op conflicten kleiner en zorgt voor een beter begrip van jezelf en anderen”, stellen bevoegde schepenen Dirk van Noten en Eric Verbist (beiden CD&V). “We willen jongeren ervoor sensibiliseren en hulpmiddelen aanbieden om de huidige uitdagingen in onze maatschappij aan te gaan.”(kvro)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio