© ATV

Grote overrompeling bij opening Jumbo-supermarkt “Het is duidelijk dat de buurt hier echt wel op zat te wachten”

Rumst -

Een halfjaar na de sluiting van de Alvo in de Tuinwijk 66 was de interesse en de blijdschap erg groot dat het Rumstse dorpscentrum opnieuw een supermarkt heeft. Nog voor het nieuwe Jumbo-filiaal de deuren woensdagochtend opende, stond een massa klanten op de parking ongeduldig te wachten.

Jef Wijckmans

 

Het Jumbo-team verscheen net voor de opening voor de nieuwe supermarkt. © jw

Een halfjaar geleden sloot in Rumst met Alvo de enige supermarkt in het dorp de deuren. De Nederlandse supermarktketen Jumbo nam van de eigenaar de filialen in Niel, Rumst en Boom over en kondigde grote aanpassingswerken aan. Veel trouwe klanten moesten noodgedwongen voor hun aankopen naar buurgemeenten uitwijken.

Maar dat in de buurt naar de heropening als een Jumbo-supermarkt werd uitgekeken, was woensdagochtend wel duidelijk. Reeds een uur voor de opening daagden de eerste klanten op en tegen het openingsuur zelf was er geen enkel vrij winkelkarretje meer te vinden.

De wachtenden werden voor hun geduld met een koffie beloond. Iets voor 9u kwam het ganse team naar buiten om na een kort welkomstwoordje van de nieuwe filiaalhouder de opening letterlijk knallend van start te gaan.

“Ik had wel een grote opkomst verwacht maar niet dit”, zegt Jelle Van Gansen (43). “Het is duidelijk dat de mensen na een halfjaar hierop zaten te wachten. Maar die tijd hadden we echt nodig om de volledige binnenruimte te moderniseren.”

Filiaalhouder Jelle Van Gansen: “We gaan met 45 medewerkers van start.” © jw

“We gaan van start met 45 vaste medewerkers, in het weekend aangevuld met jobstudenten. De meeste medewerkers van Alvo hebben mee de overstap gemaakt. Maar omdat ons assortiment aan koopwaar groter is en we vooral veel verse en zelf bereide zaken aanbieden, hebben we ook extra personeel in dienst genomen.”

Opleiding in Ranst

Een van hen is Bianca Boons (38). “Ik werkte voorheen al acht jaar hier en was verantwoordelijk voor de afdeling groenten en fruit. Na de sluiting in april zat ik twee maanden thuis maar deze zomer werd ik bij Jumbo in dienst genomen. Mijn werkplek was Jumbo Ranst waar ik dus mijn opleiding kreeg. Het was inderdaad aanpassen. Er waren uiteraard dezelfde producten maar wel meer variëteiten.”

Bianca Boons “Ik werkte voorheen hier bij Alvo.” © jw

Bianca was vooral blij een aantal vroegere klanten terug te zien. “Sommigen kwamen recht op me af om me de hand te schudden. Het is duidelijk dat je een band met hen opbouwt die in het voorjaar plots werd onderbroken.”

Hollandse supermarkt

Een van die trouwe klanten was Mieke Claes (43). “Ik woon ondertussen al tien jaar in Rumst en het was sinds april echt plannen om mijn inkopen voor het gezin te doen. Ik zal nu soms nog wel naar een goedkope supermarkt in een buurgemeente rijden maar met een Jumbo-filiaal kortbij onze woning is het toch wel terug erg makkelijk.”

Mieke Claes: “De winkel is op een Hollandse manier opgebouwd.” © jw

“Het valt me op dat deze supermarkt op een Hollandse manier is opgebouwd. Ik bedoel hiermee zowel de inrichting als de koopwaar. Ik vind dat trouwens erg aangenaam want ik ga geregeld naar Nederland op reis en doe daar dan ook mijn inkopen. Het voelt hier dus een beetje aan als op verlof zijn.”

Ook Alexandra Horemans (55) is tevreden. Toch heeft ze een opmerking. “Ik begrijp niet goed dat we in die winkelkarretjes terug een muntje moeten steken. Ik dacht dat we tijdens die ganse coronaperiode toch bewezen hebben dat dit ook zonder kan. Het is immers soms vervelend wanneer je geen pasmunt bij je hebt. Maar dat nadeel weegt echt niet op tegen het voordeel dat ik nu heb met deze supermarkt in de buurt.”

Alexandra Horemans doet inkopen zonder winkelkarretje. © jw

Ook open op zondag

De winkel in Rumst is geopend op maandag van 13 tot 20u en van dinsdag tot zaterdag van 8 tot 20u. Nieuw is dat de winkel ook op zondag tussen 8.30 en 12u geopend is. Na Niel, twee weken geleden en nu in Rumst rest nog de zaak in Boom die ook van dezelfde eigenaar werd overgenomen. De opening daarvan is voorlopig uitgesteld tot in 2024.  

Aangeboden door onze partners