© Bart Van den Langenbergh

Vrouw (44) bedreigt partner met keukenmes: rechter spreekt haar vrij voor poging doodslag

Turnhout, Tielen

De rechtbank heeft een 44-jarige vrouw uit Tielen (Kasterlee) veroordeeld omdat ze vorig jaar in Turnhout haar toenmalige partner met een mes had bedreigd. Voor poging doodslag op het slachtoffer is de vrouw wel vrijgesproken.

De ruzie met haar toenmalige partner vond plaats op 19 september 2021 toen C.L. nog in Turnhout woonde. Ze bedreigde daar de 52-jarige man met een keukenmes. Toen de politie ter plaatse kwam, gedroeg de vrouw zich weerspannig ten opzichte van enkele inspecteurs van de politie regio Turnhout.

C.L. moest ook terechtstaan voor poging doodslag maar voor die zware tenlastelegging kreeg ze de vrijspraak. “Ze bedreigde haar ex-partner met een mes maar het is niet zeker dat ze ook daadwerkelijk zou geprobeerd hebben hem neer te steken”, oordeelde de rechtbank in Turnhout.

De strafrechter heeft de vrouw veroordeeld tot een autonome probatiestraf van twee jaar en een boete van 800 euro, waarvan de helft met uitstel. Ze moet zich houden aan enkele voorwaarden gericht op haar psychisch welzijn en het gebruik van alcohol. Als ze de voorwaarden niet naleeft, wacht haar mogelijk een effectieve celstraf van twaalf maanden. Twee inspecteurs van de politie ontvangen elk een schadevergoeding van 250 euro. (bvdl)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio