Het Vrijbroekpark in Mechelen. © Dirk Vertommen

Vrijbroekpark, De Averegten en Kesselse Heide halen kwaliteitslabel binnen

Mechelen, Heist-op-den-Berg, Nijlen -

Het Vrijbroekpark in Mechelen, De Averegten in Hallaar (Heist-op-den-Berg) en de Kesselse Heide in Kessel (Nijlen) halen een Green Flag binnen. Dat is een kwaliteitslabel voor groendomeinen. De provincie Antwerpen, die de domeinen beheert, ziet de erkenning als een waardering voor medewerkers en vrijwilligers.

Sven Van Haezendonck

Jaarlijks beoordelen juryleden uit binnen- en buitenland het beheerplan van domeinen en parken die zich kandidaat stellen. Tijdens een bezoek kijken juryleden niet alleen naar de inspanningen die worden geleverd inzake groenbeheer of biodiversiteit. Ook zaken zoals betrokkenheid, netheid, signalisatie, toegankelijkheid en veiligheid zijn belangrijke graadmeters om de award te krijgen.

“We zijn goed bezig”

“Het is voor ons een extra indicatie dat we goed bezig zijn met onze domeinen. Het is een waardering voor al onze collega’s en de talrijke vrijwilligers die zich hier dagelijks voor inzetten”, zegt Mireille Colson (N-VA), Antwerps gedeputeerde voor groen- en recreatiedomeinen. Ze benadrukt dat alle domeinen belangrijk zijn voor de regio, de provincie en de samenleving. “Niet alleen de winnaars. We blijven inzetten op toegankelijk groen, zodat alle doelgroepen kunnen leren over natuur en kunnen komen sporten en genieten van quality time in goed beheerde gebieden”, vertelt Colson. (svh)

LEES OOK. De Nekker voert in 2023 digitale identiteitscontrole in tegen amokmakers

De Averegten in Hallaar. © Joren De Weerdt

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio