DISCUSSIE. Begrijp jij hoe Mathieu van der Poel reageerde tijdens ‘hotelincident’ voor WK? Is hij terecht gestraft?

Profwielrenner Mathieu van der Poel is veroordeeld voor de “horrornacht” vlak voor het WK in Australië. Drie minderjarige meisjes – twee zusjes van veertien en twaalf jaar oud en een vriendin van dertien – hadden veelvuldig op zijn kamerdeur geklopt in het midden van de nacht. De Nederlandse WK-kopman was daar op bepaald moment “klaar mee” en nam het heft in eigen handen.

LEES OOK. Mathieu van der Poel geeft zijn versie van de feiten van de horrornacht in Sydney: “Het was laat en ik wilde slapen”

“Van der Poel liep naar een van de meisjes toe, greep haar bij beide armen, kneep erin en duwde haar tegen de muur terwijl hij tegen haar riep. Daarbij liep ze een lichte brandwonde op (carpet burn) aan de rechterelleboog en roodheid aan de linkerarm”, klinkt het in de Australische pers. Toen Van der Poel het andere meisje opmerkte, “duwde hij haar met beide handen tegen de muur.”

Toen de zaak maandag voorkwam, pleitte Van der Poel schuldig bij de bovenstaande feiten. Al benadrukte hij dat hij niet de bedoeling had om één van hen fysiek pijn te doen. De vader van de meisjes reageerde gisteren ook bij het Australische Daily Mail. Hij noemt zijn kinderen “een beetje stout”, maar spreekt van een overreactie bij van der Poel: “Hij heeft alle recht om kwaad te zijn, maar niet om te doen wat hij heeft gedaan. Mijn meisjes zijn tenger. Hij is massive.”

Van der Poel is officieel veroordeeld door een rechter, ook al loopt er een beroepsprocedure. Hij heeft nu een strafblad en mag de komende drie jaar Australië niet meer binnen. Hij moest ook een boete van omgerekend duizend euro betalen.

Wat vind jij? Begrijp jij hoe Mathieu van der Poel gereageerd heeft? En is hij terecht gestraft?

Vastgoed

Jobs in de regio