De leerlingen starten de dag met een dansmoment. © Stijn Van de Sande

Leerlingen BA De Beemden brengen hun sportclub naar school: “We starten de dag met halfuurtje extra bewegen”

Mechelen -

De leerlingen van het BA Campus De Beemden in Mechelen kwamen woensdag in sportoutfit naar school. Dat deden ze naar aanleiding van de ‘Breng je sportclub naar school’-actie van Sport Vlaanderen en MOEV. De school werd ook uitgeloot als een van de winnaars en ontvangt 250 euro aan sport- en spelmateriaal.

Stijn Van de Sande

Op de dag van de jaarlijkse ‘Breng je sportclub naar school’-actie gaan vele duizenden leerlingen in Vlaanderen en Brussel in sportkleding naar school. Dit jaar zijn er maar liefst 1.513 scholen die deelnemen aan het initiatief van Sport Vlaanderen en MOEV, de voormalige Stichting Vlaamse Schoolsport. Op die manier willen de organisaties de sportclubs in de kijker zetten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vriendjes een belangrijke rol spelen in de uiteindelijke keuze voor een club.

Ook het BA Campus De Beemden, een school voor buitengewoon secundair onderwijs in Mechelen, nam deel aan de actie. De leerlingen van OV4 en OV1 trokken hun meest sportieve outfit aan. “Een deel van de leerlingen heeft een autismespectrumstoornis”, vertelt sportleerkracht Arne Audiens. “Een sociaal iets als deel uitmaken van een sportclub vormt dan ook vaak een grote drempel. Maar toch hebben we heel wat sportievelingen op school. Onder meer motorcross, veldrijden, voetbal, paardrijden en skateboarden zijn vertegenwoordigd.”

Winnaar

De school werd op basis van lottrekking uitgekozen als één van de twee winnende scholen in de provincie Antwerpen en krijgt een waardebon van 250 euro voor de aankoop van sport- en spelmateriaal. “Naar aanleiding van de actie starten we de dag met een dansmoment”, zegt Audiens. “Op die manier hebben de leerlingen meteen een halfuurtje extra gesport. Op het einde krijgen ze ook nog een gezond stuk fruit.” (svds)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio